Ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στην πράσινη ανάπτυξη μέχρι το 2030

Ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στην πράσινη ανάπτυξη μέχρι το 2030

«Πράσινη» απασχόληση σε Κίνα, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν μέχρι το 2030 στην Κίνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν οι χώρες επιμείνουν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αυτές οι τρεις περιφέρειες παράγουν περισσότερο από το ήμισυ των διεθνών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA ). Ως εκ τούτου, οι πολιτικές που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια θα καθορίσουν τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, όσο και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στον τομέα της «πράσινης» ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως αν αυτές οι τρεις περιοχές του πλανήτη καταφέρουν να παράγουν όλη τους την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2050, τότε θα δημιουργηθούν περισσότερες από 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και θα εξοικονομούνται περίπου 520 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου NewClimate.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να υποβάλουν τα σχέδιά τους για επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον ΟΗΕ εντός αυτής της εβδομάδας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχει ήδη πράξει. Η καθυστέρηση, όμως, της Κίνας για υποβολή των δικών της προτάσεων περιπλέκει την υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου.