Ένα ιδιωτικό εστιατόριο πάνω σε τέσσερις τροχούς

Ένα ιδιωτικό εστιατόριο πάνω σε τέσσερις τροχούς

Η Peugeot κάνει τη διαφορά λανσάροντας στην αγορά το όχημα Foodtruck.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία όσων λατρεύουν να ταξιδεύουν οδικώς, χωρίς να αποχωρίζεστε ποτέ το αγαπημένο σας όχημα, η Peugeot φρόντισε να κάνει τη διαδρομή ακόμα πιο απολαυστική για εσάς. Πρόσφατα, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και τις επευφημίες του κοινού όταν σε ειδική εκδήλωση στην ιστορική αγορά Carreau du Temple στο Παρίσι παρουσίασε το Foodtruck, ένα πρωτότυπο όχημα που δίνει την αίσθηση στους επιβάτες του ότι βρίσκονται κυριολεκτικά σαν στο σπίτι τους. Δεν μιλάμε για ένα απλό μέσο μεταφοράς, αλλά για ένα κινητό εστιατόριο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα συμβατικά.

Το Peugeot Foodtruck εμπνεύσθηκε και σχεδιάστηκε από το Peugeot Design Lab – το παγκόσμιο στούντιο σχεδίασης της μάρκας – και φέρει την ονομασία Le Bistrot du Lion. Σύμφωνα με την επικεφαλής στο εργαστήρι σχεδιασμού της Peugeot, Cathal Loughnane, πίσω από κάθε νέο όχημα που σχεδιάζεται και βγαίνει στην αγορά βρίσκονται πάντα οι ανάγκες του τελικού καταναλωτή.

«Για το Peugeot Foodtruck, θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, όχι απλά να κατασκευάσουμε μία κουζίνα για έναν σεφ, αλλά ένα ρεστοράν-καφέ για τους πελάτες όπου ένα συμπαγές όχημα Peugeot μεταμορφώνεται σε ένα Bistrot».

Θα έλεγε κανείς ότι θυμίζει την περίπτωση των κινουμένων σχεδίων Transformers, όπου οι βασικοί πρωταγωνιστές ήταν οχήματα που μπορούσαν να μεταμορφωθούν και να αλλάξουν εύκολα το σχήμα και τη χρήση τους. Έτσι και εδώ με μία κίνηση, το Peugeot Food Truck αναδιπλώνεται για να διπλασιάσει το μέγεθος του και να προσαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο. Το Le Bistrot du Lion περιλαμβάνει χώρους για προετοιμασία γεύματος και δείπνου, καθώς και θέση για DJ για ακρόαση νέας ψηφιακής μουσικής Peugeot MUSIC, που προσφέρει διαδικτυακό ράδιο και αποκλειστικά playlists.

Πέρα από την πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει, το πιο σημαντικό είναι ότι το Peugeot Foodtruck είναι ειδικά σχεδιασμένο για να το απολαμβάνει ο χρήστης μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες 30 ατόμων, περιλαμβάνοντας μία σειρά από τραπεζάκια κάτω από τέντες. Επιπρόσθετα, στα πλεονεκτήματά του προστίθεται και ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας του, αφού παρέχει τη δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων, ούτως ώστε κάθε φορά που αποχωρεί να αφήνει την πόλη έτσι όπως την βρήκε.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει μία οθόνη 46’’, σετ από οκτώ ηχεία FOCAL και 32 tweeter , 400 λίτρα κατάψυξης σε υποδαπέδιο χώρο, ένα ψυγείο 350 λίτρων, αλλά και έναν απίστευτα μεγάλο χώρο φόρτωσης για τις αποσκευές των ταξιδιωτών.

Σημειώνεται πως σήμερα το νέο ρεστοράν πάνω σε τροχούς θα βρίσκεται στο Milan Design Week 2015, προτού στηθεί έξω από το Γαλλικό Περίπτερο στην διεθνή έκθεση Expo Milano, με θεματικό τίτλο «Τροφή για τον πλανήτη, Ενέργεια για την Ζωή».