Ένα όρθιο γραφείο… στην τσάντα σας

Ένα όρθιο γραφείο… στην τσάντα σας

Ο Luke Leafgren σχεδιάζει ένα γραφείο που μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα παντού.

Η καθιστική ζωή είναι η μεγαλύτερη «απειλή» των εργαζομένων. Οι ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, έχουν ως αποτέλεσμα προβλήματα στην πλάτη και στα πόδια. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός πως εταιρίες επίπλων, όπως η Steelcase, έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα μοντέλα γραφείων τα οποία έχουν προσαρμόσιμο ύψος και επιτρέπουν στους εργαζόμενους να μένουν… όρθιοι!

Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα. Μπορεί στην αγορά να υπάρχουν πολλά όρθια γραφεία, αλλά όλα είναι σταθερά, Έτσι, άτομα όπως ο Luke Leafgren που «μεταφέρουν» διαρκώς το γραφείο τους, δεν έχουν την επιλογή αγοράς ενός τέτοιου γραφείου.

Κάποιοι εργαζόμενοι κάνουν εξωτερικά ραντεβού, εργάζονται από τα καφέ ή δουλεύουν ενώ ταξιδεύουν, αυτοί οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα κινούμενο όριο γραφείο ή αλλιώς το… StandStand.

Το StandStand πρόκειται για ένα ξύλινο κιτ τριών τεμαχίων, το οποίο συναρμολογείται εύκολα για να στηρίζει κάποιος τον υπολογιστή τους και αποσυναρμολογείται το ίδιο εύκολα για να μπαίνει στη τσάντα. Το βάρος του δε ξεπερνά τα 2 κιλά, αλλά δεν υπολείπεται σε αντοχή αφού μπορεί να αντέξει έως και πέντε φορές το βάρος του.

Η ιδέα γεννήθηκε ένα χρόνο πριν όταν ο Leafgren, που εργάζεται ως σύμβουλος μαθητών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ένιωσε πως δεν μπορεί να έχει παντού το «γραφείο» του. «Ένα χαρακτηριστικό της δουλειάς μου, είναι πως δουλεύω σε διαφορετικά μέρη. Έχω ραντεβού με μαθητές στο εστιατόριο του πανεπιστημίου, στη βιβλιοθήκη ακόμα και σε καφέ. Ήθελα πολύ, λοιπόν, να σχεδιάσω ένα γραφείο που να μου επιτρέπει να είμαι όρθιος σε όλα αυτά τα μέρη, έτσι αποφάσισα να σχεδιάσω κάτι που να μπορώ να το κουβαλάω συνεχώς μαζί μου», δηλώνει ο ίδιος.

Το γραφείο θα είναι διαθέσιμο από τον Δεκέμβρη σε τρεις διαστάσεις των 22, 30 και 35 εκατοστά και η τιμή δε θα ξεπερνά τα 50 δολάρια κατά τη διάρκεια της καμπάνιας. Η τιμή είναι η ίδια (50 δολάρια) για το μοντέλο με ξύλο σημύδας, ενώ με ξύλο από μπαμπού θα κοστίζει 90 δολάρια.

Μέσα από τη πλατφόρμα του Kickstarter, o Leafgren είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 15.000 δολαρίων (ποσό που σήμερα έχει ξεπεράσει), με σκοπό να αγοράσει ένα επαγγελματικό μηχάνημα κοπής CNC, καθώς τα ξύλα μέχρι σήμερα κόβονται στο χέρι.

Διαβάστε ακόμα:

Kickstarter: Χρηματοδοτήσεις με προϋποθέσεις