Ένας χρόνος χωρίς μνημόνιο- Τα μηνύματα Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πριν από ένα χρόνο», τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά «υπεύθυνες» δημοσιονομικές πολιτικές και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας, τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Όπως σημειώνει ο Επίτροπος στη χώρα καταγράφονται θετικά σημάδια και οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός συνεχίζουν να αποδίδουν.

«Η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πριν από ένα χρόνο», τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί. Η προθυμία να εμπλακεί ενεργά στην διαδικασία ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και να δουλέψει στενά με τους ευρωπαίους εταίρους, θα είναι ουσιώδης για να στηριχθεί η σταθερότητα, η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει τον κεντρικό ρόλο της Ελλάδας ως μέλους της ΕΕ και της ευρωζώνης».

Από την πλευρά του ο Βάλντις Ντομπρόβσκις σημειώνει ότι η χώρα επωφελήθηκε από τις μεταρρυθμίσεις και την τόνωση της εμπιστοσύνης. Είναι σημαντικό να χτίσει πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα ακολουθώντας υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις.