Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά

Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά

Τέλος στη χρονοβόρα αναζήτηση για τον σωστό φορτιστή βάζει ρύθμιση της Ε.Ε., που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το 2017.

Ρύθμιση που θα αναγκάζει τους δημιουργούς smartphones να χρησιμοποιούν μόνο έναν τύπο φορτιστή προσπαθούν να προωθήσουν Ευρωπαίοι πολιτικοί. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ του σχετικού κανονισμού, που σκοπεύει στη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή για όλα τα «έξυπνα» κινητά μέχρι το 2017.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση θα βοηθήσει τους καταναλωτές, καθώς δεν θα είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν συμβατό αλλά θα μειώσει και την ποσότητα των ηλεκτρονικών αποβλήτων. «Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των καταναλωτών και του περιβάλλοντος», ανέφερε σχετικά η Μπάρμπαρα Βάιλερ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Θα βάλει τέλος στη σύγχυση σχετικά με το ποιος είναι ο σωστός φορτιστής αλλά και στους 51.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων σε ετήσια βάση», συμπλήρωσε η Μπ. Βάιλερ.

Η ρύθμιση αυτή βρίσκεται ακόμη «στα χαρτιά», καθώς θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών. Έως το 2016 θα πρέπει να προωθήσουν την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής και σε εθνικό νομοθετικό επίπεδο, δηλαδή για κάθε χώρα ξεχωριστά. Οι κατασκευαστές θα έχουν από τότε και έπειτα 12 μήνες να δημιουργήσουν τους νέους φορτιστές.

Ο νέος φορτιστής είναι σχεδιασμένος να χρησιμοποιεί ένα Micro USB, που χρησιμοποιούν ήδη και άλλες συσκευές, ενώ η Apple είναι είναι μία από τις εταιρείες που έχει ήδη συμφωνήσει να κατασκευάσει τον εν λόγω φορτιστή.

Διαβάστε ακόμη: Το κακόβουλο λογισμικό «απειλεί» τα smartphones