Ενεργοποιούνται οι «Γεωργικές Συμβουλές» – Στα 90,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Ενεργοποιούνται οι «Γεωργικές Συμβουλές» – Στα 90,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός
Αγρότες με τα τρακτέρ τους αναχωρούν από το Κάστρο της Βοιωτίας για την Αθήνα για θα λάβουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ήδη περισσότεροι από 50.000 αγρότες έχουν συνάψει συμφωνητικό με Φορείς για να λάβουν συμβουλές, με περισσότερους από 40.000 να έχουν ήδη ξεκινήσει την 1η συμβουλή.

Στην ενεργοποίηση του μέτρου των Γεωργικών Συμβούλων προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται τα 90,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 100%.

Με βάση τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Μέτρου, ήδη περισσότεροι από 50.000 αγρότες έχουν συνάψει συμφωνητικό με Φορείς για να λάβουν συμβουλές, με περισσότερους από 40.000 να έχουν ήδη ξεκινήσει την 1η συμβουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι πληρωμές των φορέων στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων πληρωμής από τον Δεκέμβριο του 2023, γίνονται σήμερα μια σειρά ενεργειών και ειδικότερα:

* Αλλαγές στο πληροφοριακό σύστημα, που αφορούν λεπτομέρειες διευκόλυνσης της διαδικασίας αλλά και των απαιτήσεων ελέγχου.

* Συνδρομή επιπλέον στελεχών της αρμόδιας Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης στον διοικητικό έλεγχο των αιτήσεων πληρωμής.

* Διαφοροποίηση του τρόπου αξιολόγησης των αιτήσεων πληρωμής για την ελαχιστοποίηση του χρόνου εκκαθάρισης τους σε περίπτωση μη ύπαρξης ευρημάτων.

* Συνδρομή Αναδόχου εταιρείας στην αξιολόγηση και εκκαθάριση των αιτημάτων πληρωμής.

* Απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου του Υπομέτρου αναφορικά με την διαδικασία χορήγησης και καταχώρησης των Συμβουλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: