Ενισχύεται η ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα

REUTERS

Προς τη Συρία φέρεται να πλέει αμερικανικό αεροπλανοφόρο εν όψει της επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ.

Ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία οι ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα με το πυρινοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Nimitz, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα πέντε αντιτορπιλικά -τα USS Stout, Mahan, Ramage, Barry και Gravely- που είχαν ήδη μετακινηθεί στην περιοχή ενόψει ενός πιθανού χτυπήματος εναντίον της Συρίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC News, το αεροπλανοφόρο που βρισκόταν εδώ και πολλούς μήνες στη θάλασσα του Ομάν κι αναμενόταν να επιστρέψει στη βάση του στο Έβερετ, στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, έλαβε εντολή να παραμείνει στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά δεν του έχει ανατεθεί κάποια συγκεκριμένη αποστολή, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια «συνετή τοποθέτηση».

«Κρατάμε όλες τις πιθανότητες ανοικτές, διατηρώντας επιπλέον πλοία στην περιοχή», δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκινάει εκστρατεία άσκησης πιέσεων για επέμβαση στη Συρία

Την ίδια ώρα, το ρωσικό πρακτορείο Interfax αναφέρει πως αργά χθες βράδυ απέπλευση από τη ναυτική βάση της Ρωσίας στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, το αναγνωριστικό πλοίο Priazovye, με αποστολή «τη συλλογή πληροφοριών στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση». Το ρωσικό υπουργείο ‘Αμυνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία αυτή.

Το Interfax πρόσθεσε ότι το Priazovye θα επιχειρήσει χωριστά από τη ναυτική δύναμη που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Η ανάπτυξή του είναι σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρήσιμη για τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Για την «τιμή» των όπλων