Ενωτικός μετά τη νίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενωτικός μετά τη νίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στις Εκλογές ανάδειξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κηφισιάς. Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Σύντομα θα δώσουμε εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας» ανέφερε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

Στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πώς σκοπός του είναι να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης,.

«Η εντολή είναι ξεκάθαρη, να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του από τα γραφεία της Χαλκοκονδύλη, όπου έφθασε καταχειροκροτούμενος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η σημερινή είναι μία μεγάλη ιστορική ημέρα για την παράταξη, τονίζοντας ότι ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα πήραν τη ΝΔ στα χέρια τους. Συνεχίζοντας σε ενωτική γραμμή, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον φίλο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη ημέρα».

«Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, τους βουλευτές, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης», επισήμανε.

Όποιον και αν υποστήριξαν οι ψηφοφόροι του κόμματος, «τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί ενωμένοι, από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χωρίζουν» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη. Τους ευχαριστώ. Έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου. Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη, ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση ώστε σύντομα η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας» συμπλήρωσε. Και διεμήνυσε: «Ο σκοπός μας είναι ένας, να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες και κράτησε το μεγαλύτερο ευχαριστώ για την οικογένειά του, τονίζοντας ότι χωρίς την αγάπη και την υποστήριξή τους δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ.

Κλείνοντας ανέφερε: “Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα, η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα”.