Το Enterprise Greece στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Το Enterprise Greece στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο οργανισμός θα υποστηρίξει την ελληνική αποστολή στην ετήσια συνάντηση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα.

Την ελληνική αποστολή στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) «Annual Meeting of New Champions» που θα πραγματοποιηθεί στο Τιανζίν, Κίνα, στις 10-12 Σεπτεμβρίου 2014, πρόκειται να στηρίξει το Enterprise Greece.

Το φόρουμ πραγματοποιείται με στόχο να φέρει κοντά καινοτόμες επιχειρήσεις, φορείς, πολυεθνικές εταιρείες, κυβερνητικούς εκπροσώπους και αντιπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι από 1.500 εκπρόσωποι από περισσότερες από 90 χώρες, εξετάζοντας πως η καινοτομία μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους.

Η ελληνική συμμετοχή στο φετινό φόρουμ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Enterprise Greece και έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και να επικοινωνήσει στους ηγέτες της παγκόσμιας οικονομίας τη σημαντική πρόοδο της χώρας τα τελευταία χρόνια.

«Η Ελλάδα ανακάμπτει και επιστρέφει στην παγκόσμια οικονομική σκηνή διεκδικώντας δυναμικά το μερίδιο των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων που της αναλογούν, βάσει των δυνατοτήτων των επιμέρους κλάδων της οικονομίας της. Η παρουσία μας σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό φόρουμ θα αναδείξει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας για ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Στέφανος Ησαΐας.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί μετεξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» (Invest in Greece) – στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ».

Διαβάστε ακόμη:

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Κίνας η ΒΙΑΝΕΞ

19 ελληνοκινεζικές συμφωνίες και μνημόνια