Εντυπωσιακό ράλι στο Bitcoin λόγω Μασκ: Στα 48.000 δολάρια ανά νόμισμα

Εντυπωσιακό ράλι στο Bitcoin λόγω Μασκ: Στα 48.000 δολάρια ανά νόμισμα
Photo: pixabay.com

Εντυπωσιακό ράλι σημειώνει το κρυπτονόμισμα Bitcoin, που δείχνει να μην έχει ταβάνι, καθώς ξεπέρασε τα 47.000 δολάρια και κινείται ολοταχώς προς τη ζώνη των 48.000 δολαρίων.

Καταλύτης για την ιλιγγιώδη άνοδό του δεν ήταν άλλος από τον συνήθη ύποπτο Έλον Μασκ, ο οποίος δήλωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, της οποίας τυγχάνει να είναι ιδρυτής και CEO, θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin.

Η αναφορά αυτή, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, έχουν οδηγήσει το κρυπτονόμισμα σε ένα νέο, ιστορικό ράλι, σημειώνοντας ιστορικά υψηλά.

H απόφαση της Tesla 

Η Tesla Inc. επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και έδειξε την πρόθεσή της να αρχίσει να αποδέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέθοδο πληρωμής, στέλνοντας την τιμή του σε νέα επίπεδα-ρεκόρ μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από τον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο κατασκευαστής οχημάτων, που εδρεύει στο Palo Alto της Καλιφόρνια, ανέφερε σε έγγραφό του τη Δευτέρα ότι έκανε το ποντάρισμα στο Bitcoin ύστερα από την αναθεώρηση της επενδυτικής πολιτικής της Tesla τον περασμένο μήνα για να επιτρέψει στην εταιρεία να επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και σε χρυσό και σε ETF χρυσού.

«Αναμένουμε ότι θα αρχίσουμε να αποδεχόμαστε το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα μας στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και αρχικά σε περιορισμένη βάση», δήλωσε η Tesla σε έγγραφο που υπέβαλε στις αρχές.

Η υιοθέτηση του Bitcoin από τον κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσδίδει αυξημένη νομιμοποίηση στα ηλεκτρονικά νομίσματα, τα οποία έχουν γίνει περισσότερο mainstream ως περιουσιακό στοιχείο τα τελευταία χρόνια, παρόλο τον σκεπτικισμό από ορισμένους. Η υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος ταιριάζει με την εικόνα του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος άλλαξε τη μοίρα της αυτοκινητοβιομηχανίας με οχήματα τροφοδοτούμενα από μπαταρία και αποδιοργάνωσε την αγορά μετοχών με την ένταξη της μετοχής στον δείκτη blue chip S&P 500 πέρυσι.

Dogecoin

Ωστόσο, το Bitcoin δεν είναι το μοναδικό νόμισμα που εκτόξευσε ο Έλον Μασκ. Την προηγούμενη εβδομάδα με μία του λέξη μέσω Twitter έκανε το Dogecoin να καταγράψει αύξηση 107%, με τη συνολική αγορά του κρυπτονομίσματος να φτάνει στα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάπως έτσι το κρυπτονόμισμα, που έχει ως λογότυπο έναν σκύλο σίμπα ίνου, έφτασε από τα 0,0007 σεντ τον Ιανουάριο στα 8,1 σεντ.

Guggenheim: Το Bitcoin θα σπάσει το φράγμα των 600.000 δολαρίων

Στα 600.000 δολάρια εκτιμά ότι θα φτάσει η αξία του Bitcoin ανά νόμισμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο CIO του γνωστού αμερικανικού fund Guggenheim, Scott Minerd. Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας προχώρησε σε μια, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα αισιόδοξη εκτίμηση, βάσει της έρευνας που, όπως υποστήριξε, έχει διεξαγάγει.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως το Bitcoin θα σπάσει το φράγμα των 600.000 δολαρίων ανά νόμισμα». Σύμφωνα με τον Minerd, η Guggenheim μελετά την αγορά κρυπτονομισμάτων, που πλέον έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, εδώ και μια δεκαετία.

«Σε προγενέστερο χρόνο η εν λόγω αγορά δεν δικαιολογούσε, βάσει μεγέθους, την είσοδο θεσμικών επενδυτών. Πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μόλις το Bitcoin έφτασε τα 10.000 δολάρια όλοι άρχισαν να το βλέπουν με άλλο μάτι» ανέφερε ο CIO της Guggenheim, προσθέτοντας: «Αν θεωρήσουμε πως το Bitcoin είναι ένα συναλλακτικό μέσο που προσομοιάζω, ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, με τον χρυσό, και δεδομένων της σπανιότητας και της αξίας του πολύτιμου μετάλλου, το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε εύκολα να αγγίξει και να ξεπεράσει τα 600.000 δολάρια». Ωστόσο, το Bitcoin ακόμη δεν τυγχάνει του σεβασμού που του αρμόζει, καταλήγει ο Μinerd.

Και η Apple…

Τον δρόμο της Tesla αναμένεται να ακολουθήσει και ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, σύμφωνα με την RBC Capital Markets. Η εταιρεία που Η εταιρεία που κατασκευάζει το iPhone θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ρκετά σημαντική και διευρυμένη αγορά εάν θέλει να αναπτύξει το Apple Wallet με τη μορφή της κρυπτογράφησης που ακολουθούν τα ψηφιακά νομίσματα (το blockchain), δήλωσε ο αναλυτής Mitch Steves.