Εντολή για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie – Ανοίγει ο δρόμος για νέες διεκδικήσεις

Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε το Μονομελές Πρωτοδικείο μετά από προσφυγή επενδυτών.

Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης.

Η προσωρινή διαταγή διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κλπ) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του επίμαχου ποσού.

Να σημειωθεί ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί , οι θυρίδες και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και 7 μελών του ΔΣ.

Η απόφαση αφορά την «FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα και τους : Δημήτριο Κουτσολιούτσο, Γεώργιο Κουτσολιούτσο, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκο Γρατσώνη και Ειρήνη Νιώτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Άρση προστασίας από τους πιστωτές για τη Folli Follie