Έντονη κριτική για το χρέος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική για το χρέος από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η αύξηση του χρέους οφείλεται κυρίως στη βαθύτατη υφεσιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας», απαντά στις εξηγήσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Έντονη κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εξηγήσεις που έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας για την αύξηση του δημοσίου χρέους, ότι είναι συγκυριακή λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τονίζει ότι η αιτία της αύξησης είναι η λιτότητα και η ύφεση.

«Απολύτως ευθυγραμμισμένος με τους Γερμανούς δανειστές, ο κ. Στουρνάρας, αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό, δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν χρειάζεται ένα νέο κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, ετοιμάζεται να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο, “αγνοώντας” πως η μέχρι τώρα μνημονιακή συνταγή εκτίναξε το χρέος, διέλυσε την κοινωνία και βάθυνε την ύφεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η αύξηση του χρέους οφείλεται κυρίως στη βαθύτατη υφεσιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας, την οποία υπερασπίζεται ο κ. Στουρνάρας, όπου σταθεί και όπου βρεθεί», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και κάνει λόγο για ανεπαρκείς δικαιολογίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική στόχευση της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής είναι «η πλήρης υποταγή του κόσμου της εργασίας και η διάλυση του κοινωνικού κράτους».

«Η πολιτικά απονομιμοποιημένη και κοινωνικά απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο. Ο λαός μας θα τους σταματήσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Ηλίας Μάκος

Διαβάστε ακόμη: Ο Σόιμπλε απέκλεισε νέα μείωση χρέους