Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσίδες για την Ελλάδα

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσίδες για την Ελλάδα

Η τάση αυτή παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα με το περιθώριο για αύξηση της εισχώρησης των διεθνών ξενοδοχειακών σημάτων στην Ελλάδα να παραμένει σημαντικό.

Δυναμική χαρακτηρίζεται η παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο International Hotel Investment Forum. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού Enterprise Greece κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τα στελέχη του οργανισμού Enterprise Greece πραγματοποίησαν 54 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη εταιρειών από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, κα. Στόχος των συναντήσεων ήταν η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων.

Όπως σημειώνεται, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εστιάστηκε κυρίως στη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στον κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων (luxury hotel segment), των mixed use αναπτύξεων (συνδυάζοντας το κομμάτι των πολυτελών κατοικιών) τόσο σε γνωστούς προορισμούς όσο και σε δευτερεύοντες. Η τάση αυτή παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα με το περιθώριο για αύξηση του ποσοστού διείσδυσης των διεθνών ξενοδοχειακών σημάτων στην Ελλάδα να παραμένει σημαντικό.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2019, για 22η συνεχή χρονιά, συγκέντρωσε στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, από όλο τον κόσμο, που εστιάζουν στην υλοποίηση επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο.

Φέτος, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.500 ανώτερα στελέχη, από περισσότερες από 80 χώρες, παρακολούθησαν το συνέδριο. Πρόκειται για επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες του κλάδου, όπως εκπρόσωποι από ξενοδοχεία, επενδυτικά funds, τράπεζες, developers, real estate, κα. Το συγκεκριμένο συνέδριο είναι αναγνωρισμένο ως ο κορυφαίος τόπος συνάντησης για την τουριστική επενδυτική βιομηχανία.

Ο οργανισμός Enterprise Greece, συμμετέχει συστηματικά στο διεθνές συνέδριο, και φέτος στόχος ήταν να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του διαθέτοντας συγκεκριμένο χώρο προβολής της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού στον τουρισμό αλλά και διοργανώνοντας ειδική εκδήλωση συζήτησης αφιερωμένο στην Ελλάδα, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 20 ενδιαφερόμενοι επενδυτές, στελέχη επενδυτικών κεφαλαίων, στελέχη διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων και κατασκευαστές με ενδιαφέρον να αξιολογήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τον τουρισμό.

Ο Γρηγόρης Στεργιούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα την Ελλάδα, αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και τον τουρισμό, στη συνεχή ανάπτυξη των έργων υποδομών της χώρας, για το πώς η ελληνική αγορά αναβαθμίζεται σταδιακά και για το γεγονός ότι ο τουρισμός είναι και θα παραμείνει μια μεγάλη οικονομική δύναμη στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις υπηρεσίες επιχειρηματικών επαφών μεταξύ ξένων και ελληνικών εταιρειών που προσφέρει ο οργανισμός Enterprise Greece, στις υπηρεσίες υποστήριξης των επενδυτών σε όλα τα στάδια υλοποίησης μιας επένδυσης, καθώς και στα έργα στρατηγικού ενδιαφέροντος μέσω του Νόμου για την «Επιτάχυνση και Διαφάνεια Υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» (Fast Track).

«Ο οργανισμός Enterprise Greece, μέσω των υπηρεσιών του, υλοποιεί τέτοιες στρατηγικές προσέλκυσης επενδύσεων με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.