Επτά στους δέκα ανθρώπους θα έχουν ένα smartphone έως το 2020

Μεγάλη έρευνα της Cisco για το μέλλον της φορητής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.

Από το 2000, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο με φωτογραφική μηχανή, ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων έχει πενταπλασιαστεί. Έως το 2020, θα υπάρχουν 5,5 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών, που θα αντιπροσωπεύουν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού*, σύμφωνα με τη μελέτη Visual Networking Index™ της Cisco, για το διάστημα 2015-2020.

Η υιοθέτηση των κινητών συσκευών, η αυξημένη κάλυψη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και η ζήτηση για περισσότερο περιεχόμενο στις κινητές συσκευές, προκαλούν στη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, την αύξηση του αριθμού των χρηστών με δύο φορές ταχύτερο ρυθμό από την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού. Η απότομη αύξηση των χρηστών της κινητής τηλεφωνίας, των έξυπνων συσκευών, του mobile βίντεο και των δικτύων 4G, θα αυξήσει τη διακίνηση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας κατά 8 φορές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Οι έξυπνες κινητές συσκευές και συνδέσεις** υπολογίζεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 72% του συνόλου των κινητών συσκευών και συνδέσεων έως το 2020, σε σχέση με το 36% το 2015. Οι έξυπνες συσκευές υπολογίζεται ότι θα παράγουν το 98% της κίνησης δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας έως το 2020. Σε σχέση με τους τύπους συσκευών, τα έξυπνα κινητά κυριαρχούν στην κίνηση δεδομένων. Θα αντιπροσωπεύουν το 81% του συνόλου της κίνησης δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας έως το 2020, σε σχέση με το 76% το 2015. Ο ρυθμός αύξησης του αριθμού κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των «phablets» είναι τέτοιος, ώστε περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν κινητά τηλέφωνα (5,4 δις), σε σχέση με αυτούς που έχουν ηλεκτρικό ρεύμα (5,3 δις), τρεχούμενο νερό (3,5 δις) και αυτοκίνητα (2,8 δις) έως το 2020.

Το mobile βίντεο αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από κάθε άλλη εφαρμογή κινητού. Η ζήτηση των καταναλωτικών και επιχειρηματικών χρηστών για υψηλότερη ανάλυση βίντεο, μεγαλύτερο bandwidth και ταχύτητα επεξεργασίας θα αυξήσει τη χρήση των συσκευών που συνδέονται μέσω 4G. Το μερίδιο συνδεσιμότητας 4G υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει αυτό του 2G έως το 2018 και του 3G έως το 2020. Το 4G θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% της συνολικής κίνησης δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας και οι συνδέσεις 4G θα δημιουργούν έως το 2020, σχεδόν 6 φορές μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων ανά μήνα, σε σχέση με τις μη-4G συνδέσεις.

VNI-Infographic

*Ο παγκόσμιος πληθυσμός υπολογίζεται να φτάσει τα 7,8 δισεκατομμύρια άτομα έως το 2020 (πηγή: Ηνωμένα Έθνη).

**Ως έξυπνες συσκευές ορίζονται οι συνδέσεις με προηγμένες υπολογιστικές/πολυμεσικές δυνατότητες και συνδεσιμότητα 3G τουλάχιστον.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα