Entrepreneurs’ Organization Greece: Ο φοιτητής – επιχειρηματίας που κέρδισε μια θέση στον παγκόσμιο τελικό του Cape Town

Entrepreneurs’ Organization Greece: Ο φοιτητής – επιχειρηματίας που κέρδισε μια θέση στον παγκόσμιο τελικό του Cape Town
Ο νικητής είναι έτοιμος να ταξιδέψει στη Νότια Αφρική για μια μοναδική επιχειρηματική εμπειρία.

Στο σύγχρονο χώρο του The Hub Events πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου ο τελικός των Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA), του μεγαλύτερου διαγωνισμού φοιτητικής επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε με επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Entrepreneurs’ Organization (ΕΟ). Ο διαγωνισμός GSEA αφορά φοιτητές που τρέχουν παράλληλα τη δική τους επιχείρηση και τους προσφέρει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άλλους φοιτητές καθώς και με το ταχύτατα αναπτυσσόμενο δίκτυο του Entrepreneurs’ Organization στην Ελλάδα.

Οι φιναλίστ ήταν ο Χρήστος Στεφανάτος της Parity Platform και ο Κωνσταντίνος Αλεξόγλου της VisualEyes, startup η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία eye tracking για να παρέχει στους σχεδιαστές δεδομένα τα οποία οι ίδιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να δουν πόσο καλά θα πάει η ιστοσελίδα ή εφαρμογή που έχουν φτιάξει πριν βγει στην παραγωγή. Οι δυο τους είχαν στη διάθεσή τους μόλις 15 λεπτά για να παρουσιάσουν μπροστά στην κριτική επιτροπή και το κοινό τις επιχειρήσεις τους, ώστε να πείσουν ότι έτοιμοι να ταξιδέψουν μέχρι το μακρινό Cape Town για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό των Global Student Entrepreneurs Awards.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Στεφανάτος της Parity Platform, που ανέπτυξε μία εφαρμογή μέσω της οποίας ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορεί να βρίσκει σταθμούς φόρτισης χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί διαφορετικές εφαρμογές κάθε φορά, πράγμα που θα διευκολύνει και τη διαδικασία και τη συναλλαγή. Ο Χρήστος θα ταξιδέψει στο Cape Town και θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε φοιτητές επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

«Δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω ακόμα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό. Πιστεύω πως θα είναι μεγάλη εμπειρία διότι σε κάθε στάδιο του ταξιδιού μαθαίνουμε. Η υποστήριξη που παρέχει ο ΕΟ είναι εκπληκτική τόσο στο κομμάτι του ταξιδιού όσο και στο κομμάτι του mentorship. Σίγουρα αυτό το ταξίδι θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την εταιρεία μας την οποία θέλουμε να εξελίξουμε όσο περισσότερο γίνεται.» Ο Χρήστος είναι μηχανολόγος μηχανικός και αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις σπουδές του πάνω στα Οικονομικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο νικητής Χρήστος Στεφανάτος της Parity Platform (αριστερά) και ο Κωνσταντίνος Αλεξόγλου της VisualEyes (δεξιά).
Η κριτική επιτροπή από αριστερά προς τα δεξιά: Αλέξης Κομσέλης διευθυντής του ALBA Hub for Entrepreneurship and Development, Ναταλί Βαγιωνή CEO της Freshline και Νίκος Δασκαλάκης επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.