EO Accelerator: Ένα πρόγραμμα-καταλύτης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας

EO Accelerator: Ένα πρόγραμμα-καταλύτης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας
Το πρόγραμμα Accelerator του Entrepreneur’s Organization προσφέρει στους συμμετέχοντες τη μοναδική δυνατότητα να γίνουν ολοκληρωμένοι επιχειρηματίες έχοντας πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο γνώσης και εργαλείων από τους κορυφαίους CEOs.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και έχει κάνει όλους τους επιχειρηματίες να «σηκώσουν τα μανίκια» και να αναθεωρήσουν τις πρακτικές τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η δραστηριότητά τους θα συνεχίσει να εξελίσσεται όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Αυτό που φάνηκε από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας ήταν πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρηματικοί ηγέτες κλήθηκαν να πάρουν γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις, από το πώς θα εξασφαλίσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους τους μέχρι πώς θα επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών και των επενδυτών. Το μέγεθος της κρίσης έκανε εμφανείς αρκετές αδυναμίες τόσο σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων όσο και στη εύρεση αποτελεσματικών λύσεων.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες αυτή τη στιγμή μοιράζονται κοινές προκλήσεις και ο καλύτερος τρόπος να «λύσουν γρίφους» είναι να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους με στόχο να εξελίξουν περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν αποφάσεις, βλέποντας μπροστά και πέρα από τα προβλήματα. Και φυσικά σε με τέτοια διαδικασία δεν πρέπει να είναι ποτέ μόνοι.

Ο Entrepreneur’s Organization αποτελεί από το 1987 το «σπίτι» για περισσότερους από 14.000 επιχειρηματίες. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο Οργανισμό που δίνει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να μάθουν, να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν μέσα από την ανταλλαγή κοινών εμπειριών, προβληματισμών και ιδεών στο πλαίσιο ενός δικτύου που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Τι είναι το πρόγραμμα Accelerator και τι προσφέρει

Το Accelerator είναι ένα πρόγραμμα-καταλύτης που δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες όχι μόνο να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και να αναπτύξουν περισσότερο την επιχείρησή τους. Το πρόγραμμα Accelerator «τρέχει» σε περισσότερες από 62 χώρες παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2018. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει στους επιχειρηματίες όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις καλύτερες πρακτικές ώστε να εξελίξουν την επιχείρησή τους ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις.

Το πρόγραμμα Accelerator εστιάζει πρώτα από όλα στον επιχειρηματικό ηγέτη βοηθώντας τον να αναπτύξει αξίες που βασίζονται στην κουλτούρα της επιχείρησής του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επαφής του με άλλους επιχειρηματίες (peer-to-peer learning) με τους οποίους μπορεί να ανταλλάξει απόψεις και ανησυχίες στο πλαίσιο κλειστών εκδηλώσεων που θα του προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες κοινωνικής δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να αναπτύξουν συστήματα και διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να φέρουν την ομάδα τους πιο κοντά στο όραμα της επιχείρησης και φυσικά πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Η συμμετοχή στο Accelerator ανοίγει ένα δίαυλο επικοινωνίας με CEOs και mentors που είναι πάντοτε ανοιχτοί στο διάλογο και στην προσφορά επιχειρηματικών συμβουλών μέσω μηνιαίων συναντήσεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι η πορεία της μάθησης και της ανάπτυξης προχωρά επιτυχώς. Μέχρι στιγμής, πάνω από 1.300 μέλη του Entrepreneur’s Organization σε όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Accelerator και έχουν καταφέρει να μάθουν και να αναπτύξουν την επιχείρηση τους και να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο σε απολαβές μέσα σε μόλις 24 μήνες.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Accelerator έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις συμμετοχής οι οποίες έχουν ως εξής:

  • Πρέπει να είστε ιδιοκτήτης, ιδρυτής ή μέτοχος σε μία επιχείρηση
  • Να έχετε ακάθαριστα έσοδα μεταξύ 250.000 ευρώ και 1 εκατ. ευρώ ή να έχετε συνολικό κεφάλαιο 250.000 ευρώ
  • Να είστε επικεντρωμένος στη ανάπτυξη τόσο της εταιρείας όσο και τους εαυτού σας

Αν αισθάνεστε έτοιμοι να πάτε ένα βήμα παραπέρα την ανάπτυξής σας και να μάθετε περισσότερα για τον Entrepreneur’s Organization και τη λειτουργία του, τότε δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή εδώ μέχρι τις 15/06 στο Accelerator Virtual Open Day 2020 που θα πραγματοποιηθεί στις 24/06. Ως επιχειρηματίες στα πρώτα ή μη στάδια της καριέρα σας είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσετε καθημερινές προκλήσεις που δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε πάντα μόνοι σας. Το Accelerator έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία, την υπευθυνότητα και τις ικανότητες που χρειάζεστε για να αναπτύξετε μία υγιή επιχείρηση με όραμα και αξίες που μένουν στο χρόνο.