Επαφές Σαμαρά με Βενιζέλο και Θεοδωράκη μετά το Eurogroup

Επαφές Σαμαρά με Βενιζέλο και Θεοδωράκη μετά το Eurogroup

Για «συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Επίσημη ενημέρωση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ
Επίσημη ενημέρωση, άμεσα, με τον τρόπο που εκείνη κρίνει θεσμικά προσφορότερο, ζήτησε από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μετά τις σημερινές εξελίξεις στο Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία».

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος πρότεινε τη σύμπηξη μετώπου των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε, ουσιαστικά, την πρόταση και του είπε ότι πρέπει να αναμένουν την άμεση, επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση.