Επανεμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Επανεμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Με προκήρυξη της η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη του παγιδευμένου φακέλου στο ΑΤ Ιτέας.

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI IRF» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας που εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με προκήρυξη η οποία αναρτήθηκε στις σελίδες contra info και omnia tv.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου Ιλία Καρέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου μετήχθη ύστερα από τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη αναφέρει:

«Το Α.Τ. Ιτέας που επιλέξαμε να χτυπήσουμε δεν είναι απλά μια στρατιωτική βάση του εχθρού. Είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας».

Ο συντάκτης της προκήρυξης εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη των «Πυρήνων» στον «καταζητούμενο Αντάρτη Πόλης Χριστόδουλο Ξηρό», σε 10 φυλακισμένα μέλη του «πυρήνα φυλακής», καθώς και σε μέλη της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας» (FAI), που κρατούνται σε φυλακές διαφόρων χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: «Ροζ Πάνθηρες» στα χέρια της ΕΛΑΣ