Επεκτείνει τις επενδύσεις στα Βαλκάνια η Βέρο Α.Ε.

Επεκτείνει τις επενδύσεις στα Βαλκάνια η Βέρο Α.Ε.

Συνολικά η Βέρο Α.Ε. διαθέτει έντεκα καταστήματα Vero στην ΠΓΔΜ, έξι Super Vero στη Σερβία και δύο Jumbo στο Βελιγράδι.

Στην ίδρυση τεσσάρων νέων καταστημάτων σε ΠΓΔΜ και Σερβία προχωράει το επόμενο εξάμηνο η Βέρο Α.Ε., η εταιρεία του Νίκου Βερόπουλου που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακολινωση της εταιρεία;, τα επενδυτικά της σχέδια προβλέπουν την ίδρυση δύο νέων καταστημάτων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Vero, ενός καταστήματος Jumbo στην ΠΓΔΜ και ενός καταστήματος Jumbo στο Βελιγράδι.

Ο  Ν. Βερόπουλος έχει σύμβαση franchising με την Jumbo για την ανάπτυξη του σήματός της στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία.

Συνολικά η Βέρο Α.Ε. διαθέτει έντεκα καταστήματα υπό το σήμα Vero στην ΠΓΔΜ, έξι καταστήματα υπό το σήμα Super Vero στη Σερβία και δύο καταστήματα Jumbo στο Βελιγράδι (αυτά αναπτύχθηκαν εντός του 2016). Το πενταετές πλάνο της εταιρείας προβλέπει την ανάπτυξη 16 νέων σημείων στις δύο αυτές χώρες.

Το 2015, η Βέρο έκλεισε με πωλήσεις 110 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 7 εκατ. ευρώ. Για το 2016 η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3,5% στην ΠΓΔΜ και κατά 1% στη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο ξεκίνησε από τα καταστήματα Vero και Super Vero η διάθεση προϊόντων ελληνικών εταιρειών που πρώτα δεν υπήρχαν στις χώρες αυτές. Πρόκειται για προϊόντα των εταιρειών Ολυμπος, Δελφοί, Νουνού, Ανδρίτσαινα. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση και των προϊόντων της Green Cola και της Τσάνος.