Επένδυση 14,5 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο από την Καράτζης

Επένδυση 14,5 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο από την Καράτζης

Πράσινο φως από ΥΠΑΝ για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Ένα ακόμη ξενοδοχείο αναμένεται να προστεθεί στην οικογένεια του Ομίλου Καράτζη, ο οποίος για περισσότερο από τρεις δεκαετίες δραστηριοποιείται με επιτυχία στην κατασκευή υλικών διχτύων διαθέτοντας επτά εργοστασιακές μονάδες σε Ελλάδα και Γερμανία και εμπορική παρουσία σε πάνω από 50 χώρες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ενέκρινε την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της ελληνικής εισηγμένης, στην κατηγορία της Περιφερειακής Συνοχής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην περιοχή της Κρήτης. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 14.547.246 ευρώ, ενώ η συνολική ενίσχυση σε 4.282.679,91, ήτοι ποσοστό 30% του ενισχυόμενου κόστους.

Η νέα μονάδα, που θα δημιουργηθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας, θα είναι δυναμικότητας 118 δωματίων και 240 κλινών και θα υλοποιηθεί σε παραθαλάσσια έκταση 32 στρεμμάτων στη θέση Δράπανος του Δήμου Χερσονήσου. Η πρόσφατη επένδυση στον ξενοδοχειακό κλάδο έρχεται σε συνέχεια της κατασκευής του Nana Beach, ενός πολυτελούς ιδιόκτητου All- Inclusive ξενοδοχείου πέντε αστέρων δυναμικότητας 1400 κλινών.

Πέραν του ότι η Κρήτη θα αποκτήσει ένα ακόμη ξενοδοχείο που θα απευθύνεται σε τουρίστες με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια, το σημαντικότερο όλων είναι οι νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν από την εν λόγω επένδυση. Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, μετά το δεύτερο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή του ξενοδοχείου θα ανέλθει σε 40 που αντιστοιχούν σε 20 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Την ίδια ώρα, σχέδια για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας έχει και η θυγατρική της Καράτζης, η ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ. Η εταιρεία έχει στην κατοχή της όμορα οικόπεδα στην κτηματική περιφέρεια Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας επί των οποίων σχεδιάζεται η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας σύμφωνα με την οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί.

Εν προκειμένω, το  επενδυτικό σχέδιο, ύψους 37,26 εκατ. ευρώ, είχε αναβληθεί εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας όμως επανεξετάζεται λόγω της ανάκαμψης που παρατηρείται στον τουριστικό κλάδο, όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας (5 αστέρων) δυναμικότητας 597 κλινών – 321 δωματίων.

Διαβάστε ακόμη:

Ψήσιμο στον φούρνο αλά…..ηλιακά

Η ελληνική Basketo γίνεται ο σύμμαχος του Έλληνα αγρότη

Σε πορεία ανάπτυξης η χαρτοβιομηχανία Γλάρος