Επιχειρηματική επανεκκίνηση μέρος Β’!

Επιχειρηματική επανεκκίνηση μέρος Β’!

Το StartingUp V2 προετοιμάζει το δρόμο για επιτυχημένο νεανικό επιχειρείν.

Μετά την επιτυχημένη έκδοση του πρώτου Fund Raising Simulation της Ελλάδας, το StartingUp προχωρά στη δεύτερή του μορφή με γνώμονα την παροχή γνώσης και την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η πολυδράση που διοργανώνεται από το ΚέΠΝΕΤ (Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.ΕΣΥΝΕ) και το Δήμο Αθηναίων (ΟΠΑΝ & Europe Direct), επιχειρεί αυτή τη φορά να δοκιμάσει ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διοργανωθεί επιπλέον μια σειρά από Ημερίδες & Διημερίδες Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Τα καλύτερα εγχειρήματα του Kickstarter το 2013

Το StartingUp v2 ξεκινάει επίσημα στις 10 Ιανουαρίου, με τη διοργάνωση ενός ευρωπάνελ, με τρόπο που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, 10552, Αθήνα ώρα προσέλευσης 4μμ).

Το Ευρωπάνελ με τίτλο «StartingUP: Εκδημοκρατισμός της Επιχειρηματικότητας. Η Ευρώπη ενισχύει την απασχόληση των νέων», θα αποτελείται από Έλληνες Ευρωβουλευτές κι εκπροσώπους από όλα τα Ευρωπαϊκά Κόμματα, οι οποίοι θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού, όσον αφορά την Επιχειρηματικότητα, την Ανάπτυξη, την Καινοτομία και την Απασχόληση (των νέων ειδικά) και το ποιος ο ρόλος της Ευρώπης σε αυτά. Οι Ευρωβουλευτές, θα έχουν αποκλειστικά την ευρωπαϊκή και όχι την ελληνική κομματική ταυτότητα τους.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το συνολικό concept του StartingUp, με βαρύτητα στο  καινοτόμο μοντέλο αξιολόγησης νέων επιχειρηματικών ιδεών (βασισμένο στο IDEA framework, το οποίο προωθείται από την Ο.ΕΣΥΝΕ).