Επιμένει η Λαγκάρντ: Σταδιακή η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

Επιμένει η Λαγκάρντ: Σταδιακή η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής
epa08464900 European Central Bank (ECB) President Christine Lagarde speaks during a press conference following the meeting of the Governing Council of the European Central Bank in Frankfurt am Main, Germany, 23 January 2020 (reissued 04 June 2020). The ECB on 04 June 2020 announced it's monetary policy decision and said the 'pandemic emergency purchase programme (PEPP) will be increased by 600 billion euro to a total of 1,350 billion euro, as a part of stimulus efforts to strenghten the eurozone economy'. EPA/ARMANDO BABANI *** Local Caption *** 55797626 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα είναι σταδιακή, επανέλαβε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Σε δηλώσεις σχεδόν πανομοιότυπες με τα σχόλιά της πριν από μια εβδομάδα, η Λαγκάρντ είπε ότι τα ρίσκα για τον πληθωρισμό είναι ανοδικά, αλλά η ΕΚΤ στοχεύει να διατηρήσει την ευελιξία της και οι αποφάσεις που θα λάβει τον Μάρτιο θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα στοιχεία.

«Οποιαδήποτε προσαρμογή στην πολιτική μας θα είναι σταδιακή» τόνισε σύμφωνα με το Reuters η κα. Λαγκάρντ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. «Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να διατηρήσουμε την ευελιξία και την προαιρετικότητα κατά την άσκηση της νομισματικής πολιτικής».