Επίσημη «πρώτη» για την ελληνική έκδοση της Huffington Post

Επίσημη «πρώτη» για την ελληνική έκδοση της Huffington Post

Για τη «νέα αφύπνιση» της Ελλάδας μίλησε η Αριάνα Χάφινγκτον στην παρουσίαση του Huffington Post Greece στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Είμαι πολύ συγκινημένη που φέρνουμε τη «Χάφινγκτον Ποστ» (Huffington Post) στην πατρίδα μου. Παρόλο που έχω φύγει από την Ελλάδα πολλά χρόνια, εδώ γεννήθηκα, η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου. Φέρνουμε μια πλατφόρμα όπου μπορούν να ακουστούν όλοι οι άνθρωποι, οι ιδέες τους, ό,τι θέλουν να πουν» τόνισε η πρόεδρος και διευθύντρια σύνταξης της «Χάφινγκτον Ποστ», Αριάνα Χάφινγκτον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Μουσείο της Ακρόπολης της Huffington Post Greece, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της.

Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, η «Χάφινγκτον Ποστ», που έρχεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με την 24MEDIA «κάνει δημοσιογραφία. Θα καλύψουμε όλα τα θέματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Είναι επίσης, μια πλατφόρμα για τους ανθρώπους είτε είναι πολύ σημαντικοί, μέλη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, είτε είναι απλοί άνθρωποι. Θέλουμε όλοι να μπορούν να γράψουν και να μιλήσουν. Θέλουμε να δώσουμε φωνή σε όλους και αυτό θα μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι κομμάτι του κόσμου και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα καταπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν εδώ, η “νέα αφύπνιση” γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Αναφερόμενη στην έλευση της Huffington Post στην Ελλάδα στην παρούσα φάση, η κ. Χάφινγκτον σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντική εποχή για την Ελλάδα, συνέβη η κρίση, έγιναν πολλά τραγικά πράγματα και τώρα θέλουμε να βρούμε τη δική μας πίστη, να δείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ελληνική ιστορία είναι το ΟΧΙ, είναι ώρα για ακόμη ένα ΟΧΙ στην τρόικα», ανέφερε.

Για το νέο βιβλίο της, με τίτλο «Δες τη ζωή αλλιώς», η κα. Χάφινγκτον είπε πως μας καλεί «να μη βλέπουμε μόνο τα πράγματα που δεν πάνε καλά τώρα, αλλά να δούμε μετά από αυτά, πώς μπορούμε να τα αλλάξουμε».

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο Διευθύνων Σύμβουλος της 24ΜEDIA, που  αποτελεί και τον media partner στον οποίο η Αmerica On Line (AOL) εμπιστεύτηκε αυτό το πρωτοπόρο εγχείρημα στην Ελλάδα, Σταύρος Δρακουλαράκος επισήμανε ότι η διεκδίκηση της έλευσης της Huffington Post στην χώρα μας ήρθε σε συνέχεια αντίστοιχων εξωστρεφών κινήσεων του Ομίλου και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο το Δίκτυο των ανά τον κόσμο εκδόσεων της Ηuffington Post συνεργάζεται καθιστώντας εφικτή την μεταφορά της είδησης ελληνικού ενδιαφέροντος ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια παρουσία και φοιτητών του Τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών η κα. Χάφινγκτον έλαβε μέρος σε μια ανοικτή συζήτηση με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΙΑB Europe Κωνσταντίνο Καμάρα. Η  κα. Χάφινγκτον εμφανώς συγκινημένη  δήλωσε πολύ χαρούμενη που επέστρεψε στην Ελλάδα, και αναφορικά με το εγχείρημα της Ελληνικής Huffington Post, σημείωσε ότι «οι θετικές Ελληνικές ειδήσεις θα μεταφέρονται πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο και θα μεταφράζονται σε 15 γλώσσες».

Ο Δημήτρης Μάρης, Πρόεδρος της 24ΜEDIA και εκ των μετόχων της ελληνικής Ηuffington Post με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της δήλωσε: «Η ελληνική Huffington Post είναι ένα μέσο που δεν αποτελεί παθητικό πομπό της είδησης αλλά ενεργό δέκτη της κοινωνίας των πολιτών. Δεν τοποθετείται στην είδηση με δεξιά, κεντρώα ή αριστερή οπτική ούτε προσποιείται ότι σε κάθε θέμα υπάρχουν δύο πλευρές και ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Παρουσιάζουμε όλες τις πλευρές αλλά η ελληνική Huffington Post παίρνει θέση και θα τη διατυπώνει πάντοτε με θάρρος και ευκρίνεια».

Για την τρόικα συζήτησε η Αριάνα Χάφινγκτον με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Την άποψή της ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αρνηθεί τις απαιτήσεις της τρόικας, εξέφρασε η Αριάννα Χάφιγκτον που επισκέφθηκε το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Θα είναι πολύ σημαντικό να πούμε «όχι» στην τρόικα. Το «όχι» ήταν πάρα πολύ σημαντικό όταν το είπαμε στον Μουσολίνι, δεν λέω ότι είναι το ίδιο, καθόλου, αλλά είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε πρώτα τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος», είπε η γνωστή Ελληναμερικανίδα επιχειρηματίας.

«Πολλές φορές η τρόικα δείχνει μια σκληρότητα σαν να μην απευθύνεται σε ανθρώπους και να απευθύνεται σε βράχους», απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Η κ. Χαφιγκτον εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται μετά από χρόνια και πάλι στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας της στα ελληνικά. Όπως είπε στον κ. Παπούλια, ένοιωσε συγκινημένη που επισκέφθηκε τη σχολή Χίλ, στη Πλάκα απ’ όπου αποφοίτησε.

Δώρισε δε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο της και το βιβλίο που έγραψε ο πατέρας της όταν συνελήφθη από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.