Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τη 01:30

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τη 01:30
Κόσμος κάθεται σε καταστήματα εστίασης, σε εξωτερικό χώρο, Δευτέρα 3 Μαΐου 2021. Ανοιχτή η εστίαση από σήμερα, χωρίς μουσική, με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό χώρο στο Ναύπλιο. Ανοικτά έως τις 10:45 το βράδυ, από σήμερα και καθημερινά, είναι τα καταστήματα εστίασης χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «πράσινο φως» έδωσε η επιτροπή των ειδικών στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε νέα άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, όπως η επέκταση του ωραρίου, η μουσική στην εστίαση και η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι στην εισήγησή τους προς την κυβέρνηση λένε «ναι» στη μείωση της διάρκειας του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα ξεκινάει 01:30 και θα ολοκληρώνεται στις 05:00.

Παράλληλα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ξανακουστεί μουσική, καθώς και σε αυτό οι λοιμωξιολόγο ήταν θετικοί. Παράλληλα από τον Ιούλιο θα αυξηθεί και το όριο τον παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις, όπως τις γαμήλιες δεξιώσεις, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα οι αριθμός θα ανέβει στα 300.

Από τον επόμενο μήνα αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά και τα νυχτερινά κέντρα με αυστηρά μέτρα όμως για τον κορωνοϊό.

Ανακοινώσεις που θα αφορούν την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.