Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα – Ψηλά στην ατζέντα οι πλειστηριασμοί

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα – Ψηλά στην ατζέντα οι πλειστηριασμοί

Ξεκινά σήμερα ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Ξεκινά σήμερα ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, με ορίζοντα το Eurogroup του Δεκεμβρίου. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που θα ξεκινήσουν από αυτή την Τετάρτη 29/11.

Το θέμα των πλειστηριασμών θα απασχολήσει και το κλιμάκιο του SSM, το οποίο φτάνει αύριο στην ελληνική πρωτεύουσα για συναντήσεις με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι δεν έχει ακόμη αρθεί η αποχή των συμβολαιογράφων, αφού η προγραμματισμένη γενική συνέλευση της 23ης Νοεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας. Η επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Επιπλέον, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και το EuroWorkingGroup. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα προετοιμάσουν την «ατζέντα» για τον δεύτερο κύκλο της 3ης αξιολόγησης. Έμφαση θα δοθεί στα προαπαιτούμενα που έχει εκπληρώσει η ελληνική πλευρά και σε αυτά που έχουν μείνει πίσω.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε οτι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ειναι άμεσα εφικτή, στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου και μετά, η εκταμίευση μπορεί να γίνει στην αρχή του επόμενου έτους.

«Υστερα από σημαντικές καθυστερήσεις στις πρώτες δύο αξιολογήσεις, ενθαρρύνουμε τις εργασίες που γίνονται από την ελληνική πλευρά για την επικείμενη τρίτη αποστολή των θεσμών. Ο ΕΜΣ μαζί με τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα σχεδιάζουν να πάνε στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και στη συνέχεια να υποβάλουν έκθεση στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά την επόμενη συνεδρίαση της Eurogroup στις Βρυξέλλες στις 4 Δεκεμβρίου. Με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα συνεχίσει να εργάζεται καλά, η τρίτη αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σύντομα και η επόμενη εκταμίευση θα μπορούσε να γίνει ήδη από τις αρχές του 2018 », δήλωσε ο Κλ.Ρεγκλινγκ.