Επιτυχημένη 3D εκτύπωση στο διάστημα

Επιτυχημένη 3D εκτύπωση στο διάστημα

Η Space X αναλαμβάνει τον Ιανουάριο μια πτήση με διάφορα αντικείμενα που προορίζονταν για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στο διάστημα δεν είναι εύκολο να πεταχτείς μέχρι το πλησιέστερο κατάστημα για να αγοράσεις κάτι που χάλασε. Η Space X ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλει για τις αρχές του Ιανουαρίου μια πτήση με διάφορα αντικείμενα που προορίζονταν για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Για να είναι εφικτή η αναβολή σημαίνει ότι κάποιο από αυτά τα αντικείμενα δεν είναι άμεσης ανάγκης. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο μια βλάβη σε κάποιο εξάρτημα του Σταθμού να είναι πιο σοβαρή και να είναι αναγκαία η άμεση αντικατάσταση του.

Με αυτό το σκεπτικό, τον περασμένο μήνα έφτασε στο διαστημικό σταθμό ένας ειδικά διαμορφωμένος 3D printer, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε δοκιμαστικές εκτυπώσεις 20 αντικειμένων, είχε την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του σε πραγματικές συνθήκες, τυπώνοντας ένα εξάρτημα που έπαθε βλάβη. Τα σχέδια του εξαρτήματος στάλθηκαν σε ψηφιακή μορφή στο Σταθμό και μετά την εκτύπωσή, το εξάρτημα χρησιμοποιήθηκε. Τα υπόλοιπα 20 αντικείμενα που τυπώθηκαν στο πλαίσιο της δοκιμής θα σταλούν στη Γη για να αξιολογηθεί η αντοχή τους.

Πηγή: digi1.gr