Επιβεβαιώθηκε η «έκπληξη»: Βορίδης στηρίζει Τζιτζικώστα

Επιβεβαιώθηκε η «έκπληξη»: Βορίδης στηρίζει Τζιτζικώστα
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης "Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών", Αθήνα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα – Η αντίδραση Γεωργιάδη και τα «καρφιά» Μητσοτάκη.

Δήλωση στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα έκανε προσερχόμενος στη βουλή ο Μάκης Βορίδης. «Η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται μια ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια καθημερινά καταστροφική κυβέρνηση, να δοθεί μια ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα, το οποίο θα έχει ανοιχτές πόρτες, θα είναι ένα κόμμα ιδεών, θα αναπτύξει τη μάχη αυτών των ιδεών και θα σταματήσει να είναι ένα κόμμα φατριών και μηχανισμών» είπε ο Μάκης Βορίδης

«Πρέπει να ανοιχτούμε σε καινούριες ιδέες, σε σκέψεις, να αναπτύξουμε την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεσή μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές της παρατάξεώς μας», συμπλήρωσε.

Παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα, για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των αρχών, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα δίπλα του».

Άμεση ήταν η αντίδραση της απόφασης Βορίδη από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επέλεξε να αναπαράγει ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, το οποίο αναφέρει: ««Όλοι έλεγαν πως είμαι ο υπαρχηγός του Μάκη Βορίδη.Τελικά ο Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα» @AdonisGeorgiadi #adonisforpresident».

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ερωτηθείς σχετικά με το αν ο κ. Βορίδης τον στηρίζει, είχε αποφύγει να δώσει απάντηση.

«Καρφιά» Μητσοτάκη

Κύκλοι του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δήλωση στήριξης του Μάκη Βορίδη της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα ανέφεραν στο ΑΠΕ τα εξής: «Δεν σχολιάζουμε παρασκηνιακές συναλλαγές που μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο κ. Τζιτζικώστας. Πλέον το ιδεολογικό πρόσημο της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα είναι ξεκάθαρο».