Επιχείρηση «εκκαθάρισης» από τη Google – Γιατί διαγράφει χιλιάδες λογαριασμούς

Επιχείρηση «εκκαθάρισης» από τη Google – Γιατί διαγράφει χιλιάδες λογαριασμούς
Google closeup logo displayed on a phone screen, smartphone on a keyboard is seen in this multiple exposure illustration, the company's symbol is globally recognized. Google, LLC is an American tech giant, a multinational technology company that specializes in Internet-related services and products, which include online advertising technologies, a search engine, cloud computing, software, and hardware. It is considered one of the Big Four technology companies in the U.S. . Amsterdam, the Netherlands on October 22, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) Photo: AFP
Πως μπορείτε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας.

Η Google ξεκινά επιχείρηση «εκκαθάρισης» λογαριασμών, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τους ανενεργούς λογαριασμούς.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά».

Η Google δήλωσε ότι προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως ένας λογαριασμός Google δίνει στους χρήστες πρόσβαση στα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας, όπως η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και ο ιστότοπος βίντεο YouTube, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Σε μια σχετική επίσημη ανάρτηση τον Μάιο, ο η Google ανέφερε ότι ο λόγος που οι παλιοί λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι είναι επειδή τείνουν να βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο σημείων.

Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό.

Αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως πηγή κακόβουλου περιεχομένου και spam.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορούμε να τους διατηρήσουμε

Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό.

Η Google δήλωσε επίσης ότι η ανάγνωση ή η αποστολή ενός email χρησιμοποιώντας το Google Drive ή η παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube θα μπορούσε να βοηθήσει.

Μόλις συνδεθείτε, καλό είναι να μπείτε και στην έτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε να συνδέεται με το λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε.

Η Google δήλωσε ότι τόσο στους λογαριασμούς που επηρεάζονται όσο και στις διευθύνσεις email ανάκτησης έχουν σταλεί με email που προειδοποιούν για την επικείμενη διαγραφή.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: