Έρχεται (;) μια ακόμη υπηρεσία video streaming από την Apple

Έρχεται (;) μια ακόμη υπηρεσία video streaming από την Apple
epaselect epa07131299 Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Howard Gilman Opera House at the Brooklyn Academy of Music before the start of an Apple event in New York, New York, USA, 30 October 2018. The event follows soon after a major Apple iPhone product launch in September 2018. EPA/JUSTIN LANE

Έφτασε η ώρα να δούμε έναν ακόμη μεγάλο ανταγωνιστή του Netflix;

Μια πρόσκληση – έκπληξη από την Apple περίμενε την Δευτέρα του δημοσιογράφους, με ημερομηνία του νέου event της εταιρείας να είναι προγραμματισμένο για την 25η Μαρτίου στα γραφεία της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Ενώ η τεχνολογική εταιρεία παραμένει σιωπηλή πριν την κυκλοφορία του προϊόντος, οι προσκλήσεις έδωσαν μια σημαντική πληροφορία: «Είναι ώρα για σόου».

Σύμφωνα με τις φήμες των τελευταίων ημερών, θεωρείται πολύ πιθανή η παρουσίαση μιας νέας υπηρεσίας video streaming που θα προσφέρει πρωτότυπο περιεχόμενο στους χρήστες συσκευών Apple, καθώς και σε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Επίσης, η Apple αναμένεται να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μία πιθανή υπηρεσία «Netflix για ειδήσεις», στην οποία οι μηνιαίοι συνδρομητές θα παρακολουθούν ειδησεογραφικό περιεχόμενο από πολλά διαφορετικά κανάλια.

Η Apple εδώ και μήνες ασχολείται με την επιβράδυνση των πωλήσεων των iPhone, γεγονός που σημαίνει ότι επικεντρώνεται σε νέες υπηρεσίες που μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή της. Όταν βέβαια πρόκειται για πωλήσεις των iPhone, η Apple δεν κατάφερε να αποκτήσει το μερίδιο της αγοράς που επιθυμούσε στην Κίνα, ενώ στις ΗΠΑ έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό καθώς οι χρήστες πλέον διατηρούν τις συσκευές τους πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι στο παρελθόν.

Ωστόσο, είναι πιθανό η Apple να ανακοινώσει τουλάχιστον μια αναβαθμισμένη συσκευή της, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει το μικρότερων δυνατοτήτων iPad όπου έχει να ανανεωθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Τυπικά, η Apple κρατάει κρυφά τα νέα που αφορούν το iPhone, μέχρι τη νέα του κυκλοφορία κάθε Σεπτέμβριο.