Έρχεται το πρώτο αυτόνομο πλοίο στον κόσμο

Έρχεται το πρώτο αυτόνομο πλοίο στον κόσμο

Θα κάνει την εμφάνισή του το 2018!

του Ντέιβιντ Μόρις

Ένα πλοίο δίχως πλήρωμα – που θα ονομαστεί Yara Birkeland – αναμένεται να αρχίσει τα ταξίδια του το 2018. Αρχικά, θα παραδίδει λίπασμα καλύπτοντας μια απόσταση 37 μιλίων στη νότια Νορβηγία.

Το ηλεκτροκίνητο πλοίο θα είναι μικροσκοπικό με τα σημερινά δεδομένα, έχοντας δυνατότητα μεταφοράς 100 – 150 εμπορευματοκιβωτίων.

Όμως, η έλευσή του πλοίου αναμένεται να αποτελέσει σημείο καμπής για τον ναυτιλιακό κλάδο παγκοσμίως.

Το πλοίο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, θα κοστίζει 25 εκατομμύρια δολάρια – σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από ένα συμβατικό πλοίο όμοιου μεγέθους – αλλά το ετήσιο λειτουργικό κόστος του θα είναι 90% χαμηλότερο λόγω εξοικονόμησης καυσίμου και απουσίας πληρώματος.

Παρόλο που αναμένεται να παρουσιαστεί του χρόνου, η μετάβαση σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία θα λάβει χώρα σταδιακά. Αρχικά, το πλοίο θα διευθύνεται από πλήρωμα πάνω στο πλοίο, στη συνέχεια εξ’ αποστάσεως, και εν τέλει θα γίνει πλήρως αυτόνομο το 2020.

Τότε, αναμένεται να έχουν τεθεί σε εφαρμογή και οι κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία των αυτόνομων πλοίων.

Το Yaka Birkeland αναπτύσσεται από τη γεωργική εταιρεία Yara International και τον κατασκευαστή συστημάτων κατεύθυνσης Kongsberg.

Στέλεχος της Yara είπε στη WSJ ότι μόλις παγιωθούν οι σχετικοί κανόνες, η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει μεγαλύτερα πλοία που θα μπορούν να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Αν επιτευχθούν τέτοιες μειώσεις κόστους, αυτό θα δώσει το «φιλί της ζωής» στον ναυτιλιακό κλάδο παγκοσμίως, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι αντιμέτωπος με υπερβάλλουσα χωρητικότητα και πτωτικές τιμές, στοιχεία που οδηγούν σε μείωση κερδοφορίας ή ακόμα και σε πτωχεύσεις γνωστών εταιρειών.

Ως προς τις θέσεις εργασίας, η επίδραση των αυτόνομων πλοίων θα είναι ηπιότερη σε σχέση με εκείνη των αυτόνομων φορτηγών. Τα φορτηγά δίχως οδηγό θα κοστίσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, μόνο στις ΗΠΑ, ενώ το μέγεθος ενός πληρώματος πλοίου ακολουθεί πτωτική πορεία εδώ και δεκαετίες. Πολλά πλοία μεταφοράς κοντέινερ – ακόμα κι αυτά που μεταφέρουν πάνω από 10.000 κοντέινερ – έχουν πλήρωμα μόλις 30 ατόμων, ή και λιγότερο.