Μετά τη συμφωνία Fiat – Peugeut έρχεται ένας ακόμη μεγάλος «γάμος» στην αυτοκινητοβιομηχανία

Μετά τη συμφωνία Fiat – Peugeut έρχεται ένας ακόμη μεγάλος «γάμος» στην αυτοκινητοβιομηχανία
epa07029155 (FILE) - A Volkswagen (VW) logo picture on the bonnet of a car in the quality check in the production line at the Volkswagen (VW) parent plant in Wolfsburg, Germany, 09 March 2017 (re-issued 18 September 2018). According to media reports on 18 September 2018, the EU Commission is planning to intensify cartel investigations against BMW, Daimler and VW to clear whether the German carmakers had illegal agreements on the development and implementation of emission lowering systems. EPA/CARSTEN KOALL *** Local Caption *** 53667552 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Tata φέρεται να έχει προσεγγίσει BMW και Geely.

Η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Fiat Chrysler και την Peugeot φαίνεται να έχει ανοίξει την όρεξη στον κλάδο αυτοκινήτου για συμμαχίες. Εξάλλου προς αυτή την κατεύθυνση ωθεί ο οξύτατος ανταγωνισμός, όχι μόνο μεταξύ των παραδοσιακών εταιρειών, αλλά και από τους κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ, όπως και η στροφή στην ηλεκτροκίνηση και την πλήρη αυτοματοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Tata Group, η οποία ελέγχει την Jaguar Land Rover, έχει προσεγγίσει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Zhejiang Geely Holding, αλλά και τη γερμανική BMW για μία στρατηγική συμμαχία, με την οποία θέλει να δώσει νέα πνοή στις δοκιμαζόμενες βρετανικές δραστηριότητές της.

Ο μεγάλος όμιλος της Ινδίας έχει πει στο παρελθόν ότι είναι ανοιχτός στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την JLR, προκειμένου να περιορίσει τα κόστη και να μοιραστεί το βάρος των νέων επενδύσεων για την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι διαβουλεύσεις με Geely και BMW βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Τόσο η BMW όσο και η Tata αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, ενώ η Geely σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν έχει πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με την ινδική εταιρεία.