Ερντογάν για Ευρωπαίους: Υπόσχονται αλλά δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους

Ερντογάν για Ευρωπαίους: Υπόσχονται αλλά δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους
epa05525367 Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks to reporters during a press conference after the G20 Summit at the Hangzhou International Expo Centre in Hangzhou, China, 05 September 2016. EPA/HOW HWEE YOUNG

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε την ΕΕ λέγοντας ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για παροχή οικονομικής βοήθειας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι απέτυχε να εκπληρώσει την υπόσχεσή της χορήγηση ποσού ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία ως βοήθεια για τη διαχείριση του προσφυγικού στο πλαίσιο της συμφωνίας-ορόσημο για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

«Το έτος πλησιάζει στο τέλος του», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια μιας διάσκεψης για την επιστήμη και την τεχνολογία που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. “Υπόσχονται αλλά δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους”, είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξηγήσει ότι οι εκταμιεύσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία γίνονται βάσει προγραμμάτων και δεν καταβάλλονται ως εφάπαξ ποσό.