«Έρωτας» μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

«Έρωτας» μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Η νέα διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών. 

Τα ελληνικά νησιά φιγουράρουν πάντα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών για τις διακοπές τους. Η Σαντορίνη αναδείχθηκε πέρυσι ο κορυφαίος προορισμός της Μεσογείου και δικαιολογημένα, αφού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ελληνικής νησιώτικης ομορφιάς. Η Σαντορίνη όμως είναι γνωστή και για έναν ακόμη λόγο. Το ηλιοβασίλεμα της Οίας αποτελεί τον ιδανικό φόντο για τους γάμους των περισσότερων από τους τουρίστες (και όχι μόνο), με εκατοντάδες από αυτούς να ανταλλάζουν όρκους αιώνιας αγάπης όταν ο ήλιος πέφτει στο νησί.

Δείτε ακόμα: Τα καλύτερα νησιά του κόσμου για διακοπές

Αυτό το μοναδικό θέαμα επηρέασε τον κινέζο σκηνοθέτη Chen Sicheng στην νέα του ταινία «Έρωτας στο Πεκίνο», γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Σαντορίνη. Ο Tony Leung και η Carina Lau ζουν τον έρωτα τους στην μαγευτική Καλντέρα, με τη σκηνοθετική κάμερα να καταγράφει κάθε τους λεπτό. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν έλειψαν και τα ευτράπελα λόγω των ανέμων του νησιού, γεγονός όμως που δεν επηρέασε το καστ που λάτρεψε το νησί. Οι δύο ηθοποιόι, μάλιστα, ανέβασαν μια φωτογραφία στο αντίστοιχο Twitter τους, το Weibo, λαμβάνοντας εκατοντάδες κολακευτικά σχόλια.
Το «Έρωτας στο Πεκίνο» είναι η κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς (Beijing Love Story) που μετράει πάνω από 30 δισεκατομμύρια προβολές στο ίντερνετ, ενώ το πλάνο διανομής περιλαμβάνει 50.000 προβολές σε 300 πόλεις.

Διαβάστε ακόμα: O (κινεζικός) έρωτας περνάει από τη Σαντορίνη!

«Έρωτας», όμως, γεννήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας με αφορμή τη ταινία. Ο ΓΓ του ΕΟΤ κ. Λειβαδάς βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, μαζί με τα 2.5 εκατομμύρια Κινέζους που την παρακολούθησαν, επιφυλάσσοντας μια έκπληξη. Ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής, Wanda Media, θυγατρική ενός από τους µμεγαλύτερους κινεζικούς επιχειρηματικούς οµίλους, προσέφεραν πέντε ταξίδια με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε νεόνυμφα ζευγάρια.

Παράλληλα στην Αθήνα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον νέο πρεσβευτή της Κίνας στην Αθήνα,Ζου Σιαολί,  στην οποία αποφασίστηκε η δημιουργία «Task Force» για τη διεύρυνση της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό.

Διαβάστε ακόμα: Δύο Έλληνες συστήνουν το σουβλάκι στους Κινέζους

Η Κίνα αναμένεται πως στα επόμενα χρόνια τη χώρα που θα αλλάξει το τουριστικό χάρτη και την τουριστική οικονομία. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα των Tripadvisor και BCG έδειξε όλο και περισσότεροι Κινέζοι προτιμούν τα μακρινά ταξίδια με ποσοστό που ξεπερνά το 80%.