Έσερναν μικροομολογιούχους στη συγκέντρωση Βενιζέλου

Ένταση επικράτηση στην προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς, μετά από διαμαρτυρίες ατόμων που έχασαν χρήματα στο PSI.

Ένταση και τέσσερεις προσαγωγές σημειώθηκαν έξω από το Μουσείο Μπενάκη στη κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ομάδα μικρομολογιούχων άρχισαν να φωνάζουν κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτός ανέβηκε στο βήμα και αμέσως η ομάδα ασφαλείας του χώρου τους έβγαλαν έξω από το αίθριο του Μουσείου.

Οι μικρομολογιούχοι διαμαρτύρονται γιατί ενώ επένδυσαν τα χρήματα τους στο ελληνικό δημόσιο, δεν εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων το 2012. Παρά τις δεσμεύσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για αποκατάσταση τους, δεν έχει γίνει κάτι ακόμα μιας και το κόστος υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.


ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΙΑΣ από Miss-Jessy-Lays

Από την ένταση που προκλήθηκε σημειώθηκαν τέσσερις προσαγωγές. Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο περιστατικό χαρακτήρισε τέτοιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκδηλώσεων «φασίζουσες».

Παραδέχθηκε ότι κάποιοι μικροομολογιούχοι αδικήθηκαν, την περίοδο της παγκόσμιου εκβιασμού, κάποιοι, όπως τόνισε για το γενικό καλό.

«Ζητάνε από εμένα τα ρέστα για την παρενέργεια» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι την περίοδο εκείνη έκανε ότι μπορούσε για να γλυτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Kατά τα λοιπά, «να ενώσουμε ξανά την κοινωνία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Τους καλούμε να συστρατευθούν στον αγώνα κατά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής» είπε.

«Απαγορεύεται κάθε έμμεσο ή άμεσο φλέρτ με αυτούς» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που είναι σε αδιέξοδο.

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής αναφέρθηκε στην αποτυχία των exit poll και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή σημασία έχει το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι «τώρα το διαμορφώνουμε όλοι μαζί». Τόνισε δε ότι τα στενά κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρουσία στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων.

Ακούγαμε είπε, ότι υπάρχει επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ «και είδαμε ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα της δήθεν επέλασης» .

Εκεί, πρόσθεσε, το δίλημμα είναι αν η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική ή μικροκομματική και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, είπε ότι θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική.

Διαβάστε ακόμη: 

Χρέος των Σαμαρά – Βενιζέλου η αποκατάσταση 15.000 οικογενειών