Εσείς θα δίνατε 1.300 δολάρια για το τέλειο τσάι;

Εσείς θα δίνατε 1.300 δολάρια για το τέλειο τσάι;

Οι επενδυτές πάντως που είδαν τι μπορεί να κάνει η συσκευή της Teforia πείστηκαν, γι’ αυτό και της έδωσαν 5,1 εκατ. δολάρια.

Μήπως η βιασύνη να εξοπλίσουμε τη κουζίνα μας με συσκευές που επικοινωνούν μέσω διαδικτύου μεταξύ τους έχει ξεφύγει;

Η Teforia, η κατασκευάστρια εταιρεία που κατασκεύασε τη συσκευή που φτιάχνει το τέλειο τσάι που προσαρμόζεται στα γούστα του καθενός, έχει άλλη άποψη. Κι αυτό γιατί κατάφερε να συγκεντρώσει 5,1 εκατ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές για να αναπτύξει τη δημιουργία της, η οποία όταν κυκλοφορήσει θα κοστίζει «μόλις» 1.300 δολάρια.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει τη συσκευή της Teforia να ξεχωρίζει; Η δυνατότητα να εντοπίζει όλα τα βασικά συστατικά και αρώματα των φύλων τσαγιού που τοποθετούνται, να τα συνδυάζει μέσω της ειδικής εφαρμογής για κινητά με το γούστο του ιδιοκτήτης της, και να δημιουργεί το τέλειο τσάι ακριβώς όπως το θέλει.

Φυσικά και η ίδια η συσκευή της Teforia έχει εξαιρετικό σχεδιασμό, γι’ αυτό κι εντυπωσίασε πολλούς στο Smart Kitchen Summit που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ το Νοέμβριο.

Όσοι βέβαια δεν θέλουν να δώσουν τα 1.300 δολάρια όταν κυκλοφορήσει αυτή η «ψηφιακή τσαγιέρα», μπορούν να την προπαραγγείλουν πληρώνοντας σχεδόν τα μισά χρήματα (699 δολάρια) και στηρίζοντας παράλληλα την προσπάθεια των δημιουργών της να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να τη βγάλουν στην παραγωγή.

Για όσους λένε ότι ακόμη και τα 700 δολάρια είναι πάρα πολλά, η απάντηση έρχεται από έναν χρήστη ο οποίος όπως είπε στο Fortune δεν είναι καν φανατικός φίλος του τσαγιού. Όμως, υπολόγισε ότι τα 100 φλιτζάνια θα του κοστίσουν μόλις 7 δολάρια, οπότε η μηχανή βγάζει αμέσως τα λεφτά της.

Φυσικά τα κέρδη για την Teforia δεν θα περιοριστούν μόνο στις πωλήσεις της συσκευής της. Οι προοπτικές είναι πάρα πολλές, και η κυριότερη αυτών είναι η συγκέντρωση των στοιχείων που θα περνούν στο σύστημα οι πελάτες της και η προώθηση των συμπερασμάτων για τις γεύσεις και τους συνδυασμούς τσαγιού στους μεγάλους παραγωγούς που πάντοτε ψάχνουν τρόπους να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.