Εσείς θα κάνατε σχέση με κάποιον που γνωρίσατε στο διαδίκτυο;

Εσείς θα κάνατε σχέση με κάποιον που γνωρίσατε στο διαδίκτυο;

Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται να βοηθήσει να δημιουργηθούν πραγματικές σχέσεις μεταξύ των νέων.

Σε έναν κόσμο που κινείται με ταχύτητες φωτός πόσο εύκολο είναι να γνωρίσουμε κάποιον; Η απάντηση είναι: «Μάλλον δύσκολα». Και ισχύει αν το καλοσκεφτείτε. Ατελείωτες ώρες στη δουλειά και όταν υπάρχει χρόνος για έξω δεν αλληλοεπιδράμε με τους γύρω μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν ανθίσει τα dating apps – γιατί κάνουν τις γνωριμίες πιο εύκολες.

Αρκεί να κάτσεις αναπαυτικά και να δεις ποιοι έχουν έναν λογαριασμό. Φτάνει, όμως, αυτό; Η απάντηση είναι ξανά: «Μάλλον όχι».

Το Hinge, μια εταιρεία που κυκλοφορεί μια εφαρμογή που σας συνδέει με φίλους φίλων σας (όπως δηλαδή και τα παραδοσιακά προξενιά) έψαχνε ακριβώς αυτό… πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ελεύθερους ανθρώπους να συνάψουν πραγματικές σχέσεις και όχι απλά να βλέπουν φωτογραφίες.

Μετά από ένα χρόνο έρευνας, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα εφαρμογή της που δεν είναι πια dating app, αλλά… relationship app.

«Η σκέψη ήταν να σχεδιάσουμε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους χρήστες να συνδέονται όλο και με περισσότερα άτομα» είχε δηλώσει ο co-founder και CEO Justin McLeod στο αμερικάνικο Fortune.

Και βρήκε τον τρόπο. Απομακρύνθηκε απ’ τη λογική του Tinder όπου μπορούσε κανείς απλά να προσπερνάει τις φωτογραφίες και δημιούργησε ολοκληρωμένα προφίλ που εκτός από μερικές πληροφορίες και φωτογραφίες θα είναι σαν timeline φωτογραφιών και πραγματικών στοιχείων των χρηστών. Όπως εξηγεί και ο ιδρυτής, η ιδέα είναι να μπορεί να παρουσιάσει ο χρήστης σε βάθος τον εαυτό του.

Για να ξεκινήσει κανείς μια συζήτηση με έναν άλλο χρήστη χρειάζεται να κάνει like ή να αφήσει κάποιο σχόλιο σε μια και μόνο φωτογραφία ή αλλού στο προφίλ του. Αν η άλλη πλευρά ενδιαφερθεί μπορεί να επιλέξει το «Connect» και να ξεκινήσει η συζήτηση.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή κοστίζει 7 δολάρια το μήνα και χρησιμοποιεί το δίκτυο φίλων του Facebook.

Μήπως αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μην είναι πια οι γνωριμίες στο διαδίκτυο ταμπού;