Έσοδα ρεκόρ το 2016 για την ICAP

Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 64,41 εκατ. ευρώ για το 2016 – Τα υψηλότερα στην ιστορία του.

Ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP Group το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες των καιρών, τα Έσοδα του Ομίλου για το 2016 και τα Μερίδια Αγοράς στους περισσότερους Κλάδους που δραστηριοποιείται, σημείωσαν βελτίωση. Έτσι τα ενοποιημένα Έσοδα του Ομίλου έφτασαν τα 64,41 εκατ. ευρώ, που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του, πετυχαίνοντας αύξηση 1,3 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του 2014. Αντίστοιχα, αυξήθηκαν και τα κέρδη EBITDA κατά 2,6 %.

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο 2016, ιδιαίτερη μνεία χρήζει στην Παραγωγή Επιχειρηματικής Πληροφόρησης που με αυξημένο ποσοστό ακρίβειας, ενημέρωσε τα δεδομένα για 10.000 εταιρείες και εξυπηρέτησε πάνω από 100.000 Business Reports, στην υπηρεσία On Line Trade Platform που εμπλουτίστηκε με στοιχεία συναλλαγών από τη Dun & Bradstreet, και στα νέα προϊόντα Industry Rating (προβλεπτικός δείκτης που διαβαθμίζει τον κίνδυνο και τις αναπτυξιακές προοπτικές των κλάδων της οικονομίας) και δείκτης PAYDEX που αποτυπώνει βασισμένος στα στοιχεία του Trade Exchange, τον χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων του πελάτη.

Σημαντική πρόοδο σημείωσε και ο Τομέας Μanagement Consultants καθώς επέκτεινε την επιτυχημένη συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς για το Πρόγραμμα Πιστότητας «yellowday», εισήγαγε τη νέα υπηρεσία Data Prisma βασιζόμενη στο IBM Cognos που επίσης εκπροσωπεί η ICAP Group, και εξέλιξε την εφαρμογή Risk.Eye για τη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, την εκτίμηση των bad debts και τη πρόβλεψη της ταμειακής ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ειδική αναφορά αξίζει και στην πολύ καλή απόδοση των People and Employment Solutions που ηγούνται στις αγορές Επιλογής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και δανεισμού Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και Contact Center ιδιαιτέρως δε για τις outsourcing υπηρεσίες που ευρέως διαθέτει τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές. Τέλος, σημειώνεται ότι η θυγατρική μας Κύκλος Α.Ε. με πλέον των 20 ετών εμπειρίας συνεχίζει να είναι νούμερο 1 ή 2 σε κατάταξη αποτελεσματικότητας στη Διαχείριση Απαιτήσεων σε όλους τους μεγάλους πελάτες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σε αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών της και της αξίας που δημιουργεί με αυτές, το 2016 η ICAP Group έλαβε σημαντικές διακρίσεις. Ενδεικτικά, ξεχώρισε ως Superbrand στην Ελλάδα, από τον ομώνυμο διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό ενώ έλαβε 2 βραβεία στα Greek Exports Awards στις κατηγορίες “Top Services Company” και “Top Export Assistance Application/IT System” για το Risk.Eye και το findbiz. Παράλληλα, η ICAP Group απέσπασε το χρυσό βραβείο στα Business IT Excellence Awards, στην κατηγορία.

“Εξειδικευμένες Εφαρμογές σε επιχειρηματικούς κλάδους” για το Risk.Eye ενώ η ICAP Training Solutions κατέκτησε για 3η χρονιά, το GOLD βραβείο στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Πωλητών» στα πλαίσια του Διαγωνισμού Sales Excellence Awards. Επιπλέον, η κοινότητα GREEN ANGELS τιμήθηκε με δύο silver βραβεία, στα “Hellenic Responsible Business Awards”και στα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον».

O Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που το 2016, μέσα σε μια τόσο δύσκολη για την Χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα Έσοδα μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους Στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους. Για το 2017 διατηρούμε την αισιοδοξία μας, θέτοντας στόχο την επίτευξη Εσόδων €71,5 εκατ., ήτοι αύξηση 11%. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες – Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας, που αριθμεί 1.300 άτομα για τα μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.»