Έσπασε τον «κουμπαρά» η Apple και ρίχνει χρήμα για να δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ένα μεγάλο σχέδιο που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου campus και την επέκταση πολλών εγκαταστάσεών της.

 

Στην αιφνιδιαστική μεσονύκτια ανακοίνωση της κατασκευής ενός νέου campus – μεγαθήριο στο Όστιν, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. δολαρίων, αλλά και τη δημιουργία μιας σειράς νέων εταιρικών κέντρων σε Σιάτλ, Σαν Ντιέγκο και Καλιφόρνια προχώρησε η Apple.

Η τεχνολογική εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε Πίτσμπουργκ, Νέα Υόρκη και Κολοράντο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Η Apple είναι υπερήφανη που θα φέρει νέες επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες σε πολλές πόλεις ολόκληρων των ΗΠΑ», είπε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα με δικά της στοιχεία, η Apple δημιούργησε μέσα στο 2018, 6000 νέες θέσεις εργασίας σε 50 διαφορετικές πολιτείες, και στοχεύει ως το 2023 να έχει προσθέσει επιπλέον 20.000 θέσεις σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 10 δισ. δολάρια σε κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ εντός της επόμενης πενταετίας.

Το Όστιν αποτελεί ήδη για την Apple την πόλη με την ισχυρότερη παρουσία εργαζομένων της εκτός του Κουπερτίνο, φτάνοντας σήμερα τους 6.200. Το νέο κάμπους της εταιρείας θα βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη του ενός μιλίου από τις παρούσες εγκαταστάσεις της, και αναμένεται να φιλοξενήσει 5.000 εργαζόμενους σε τομείς Έρευνας και Ανάπτυξης, διοίκησης, οικονομικών και εξυπηρέτησης πελατών. Μάλιστα ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει συνολικά τους 15.000, καθιστώντας την Apple ως τον μεγαλύτερο ιδιώτη εργοδότη της πόλης.