Αισθητός και στην Ιταλία ο σεισμός

Αισθητός και στην Ιταλία ο σεισμός

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τη δόνηση των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες βράδυ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ύδρας.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 23:08 με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ύδρας έγινε αισθητή σε Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη, αλλά και σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 29 χλμ. νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χλμ. νότια της Αθήνας, το δε, εστιακό του βάθος ήταν 111 χλμ. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημίες λόγω του σεισμού.

Όπως τονίζει η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη, πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και για μια μεμονωμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η δόνηση έγινε αισθητή στο ελληνόφωνο χωριό Καλημέρα, στην πόλη του Λέτσε και στην κωμόπολη Γκαλλίπολι, στην περιφέρεια της Απουλίας.

Δεκάδες πολίτες τηλεφώνησαν στους πυροσβέστες και στην αστυνομία. Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημιές. Παράλληλα, η δόνηση έγινε αισθητή και στη Σικελία, στην πόλη των Συρακουσών, ενώ κάτοικοι της Καλαβρίας, μέσω διαδικτύου, γράφουν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ζημιές.

Διαβάστε ακόμη: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ύδρας