Εταιρικά «οχήματα» της Signa υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης στην Αυστρία

Εταιρικά «οχήματα» της Signa υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης στην Αυστρία
Photo: AFP
Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της Signa αποτιμήθηκαν σε περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους.

Τα δύο από τα μεγαλύτερα εταιρικά «οχήματα» στην πολυτελή «αυτοκρατορία» ακινήτων του Ρενέ Μπενκό, της Sigma, υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης στην Αυστρία.

Η Signa Prime Selection, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια ακινήτων όπως το πολυκατάστημα Selfridges στο Λονδίνο και το KaDeWe του Βερολίνου, κατέθεσε αίτηση αναδιάρθρωσης υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης την Πέμπτη, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η Signa Development Selection AG, μια μικρότερη μονάδα, θα υποβάλει παρόμοια αίτηση την Παρασκευή.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της Signa, τα οποία περιλαμβάνουν πολυτελή ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, καθώς και τη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων της Γερμανίας, αποτιμήθηκαν σε περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους.

Για να χρηματοδοτήσει την οικοδόμηση της αυτοκρατορίας του, ο 46χρονος Μπένκο κέρδισε την εμπιστοσύνη της ευρωπαϊκής ελίτ, μετρώντας μεταξύ των επενδυτών του τον Αυστριακό μεγιστάνα των κατασκευών Χανς Πέτερ Χασελστάινερ, τον Γερμανό μεγιστάνα των μεταφορών Κλάους-Μίχαελ Κούεχν και την οικογένεια Peugeot της Γαλλίας.

Η αύξηση του κόστους κατασκευής και τα υψηλότερα επιτόκια ανάγκασαν τη Signa Prime να σταματήσει τις εργασίες σε ορισμένα βασικά έργα ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του έργου Elbtower στο Αμβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com