«Εθνική γραμμή» ζήτησε από τη ΝΔ η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος

«Εθνική γραμμή» ζήτησε από τη ΝΔ η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλάει στο 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο εκθεσιακό κέντρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπάτα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και αιχμές στις κυβερνήσεις Καραμανλή-Σαμαρά από την επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής».

Από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε ευθέως στις ευθύνες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την κρίση που διέρχεται η χώρα και ταυτόχρονα δήλωσε έτοιμη για εθνική συνεννόση ώστε να την ξεπεράσει.

«Η παράταξή μας ανέλαβε ευθύνες άλλων και κράτησε ζωντανή τη χώρα», τόνισε η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής», προσθέτοντας ότι «κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, με ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα», αναφορά που ερμηνεύεται πως αφορά την κυβέρνηση Καραμανλή και τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.

«Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα και τελικά ανακύκλωναν την κρίση», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την πρόταση της για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις εξελίξεις στην οικονομία, από την είσοδό στο ευρώ μέχρι σήμερα.

Σχετικά με τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις και ιδίως για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών διεμήνυσε στην ηγεσία της ΝΔ ότι «η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες».

Πρόσθεσε έτσι ότι η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με Κυβερνητικές Συνεργασίες. «Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται» είπε, καθιστώντας σαφές ότι δεν αποδέχεται τη συγκρότηση μετώπων.

«Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς, ανοιχτά μέτωπα  έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ