Εθνική Τράπεζα: Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα για την πώληση της «Πανγαία»

Εθνική Τράπεζα: Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα για την πώληση της «Πανγαία»
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζει ως καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα από τις αρχές για την πώληση της εταιρείας «Πανγαία».

Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζει ως καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα από τις αρχές σχετικά με την πώληση της εταιρείας «Πανγαία». Η ανακοίνωση έρχεται με αφορμή κάποια δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για δικαστική έρευνα η οποία διενεργείται για την υπόθεση της πώλησης της «Πανγαία».

Στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας σημειώνεται:

«η Εθνική Τράπεζα, με αφορμή δημοσίευμα (15.3.2015) για την πώληση της εταιρείας «Πανγαία» υπενθυμίζει ότι η συμφωνία πώλησης της εταιρείας ολοκληρώθηκε με διαδικασίες , όρους και προϋποθέσεις που πέραν της ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων : α) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGCompetition) , β) Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και γ) τον Monitoring Trustee.

Τέλος, η καταλληλότητα του επενδυτή ως μετόχου της Πανγαίας, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς . Ευνόητο είναι ότι είναι καλοδεχούμενη οιαδήποτε έρευνα από τις Αρχές».