«Εθνικό κεφάλαιο» η ελληνική ναυτιλία

«Εθνικό κεφάλαιο» η ελληνική ναυτιλία

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου τόνισε στην παρουσίαση της έκθεσης της BCG την ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κλάδου.

Τη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία εξήρε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της έκθεσης της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας The Boston Consulting Group (BCG) με θέμα την «εκτίμηση του αντίκτυπου της Ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

«Πρέπει να υπάρξει συντεταγμένη πολιτική για τη ναυτιλία γιατί είναι εθνικό κεφάλαιο, και να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού, ώστε να αξιοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε πως υπάρχει από τους Έλληνες εφοπλιστές και σημαντική κοινωνική προσφορά από διάφορες πρωτοβουλίες τους.

Ακόμη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου είπε ότι «η ελληνική ναυτιλία είναι διαχρονικά θύμα του λαϊκισμού. Οι εφοπλιστές δέχτηκαν τον διπλασιασμό της φορολόγησής τους προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα στην οικονομική κρίση, όμως κατηγορούνται πως δεν πληρώνουν φόρους».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης είπε στην ίδια εκδήλωση ότι οι εφοπλιστές στηρίζουν την ελληνική οικονομία, ειδικά σε αυτήν την περίοδο οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική ναυτιλία αψηφά την κρίση