Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Νίκος Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά το τέλος των συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη, τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΡΙΟ/ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οδηγίες από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τις εξαγγελίες για αλλαγή του καθεστώτος σε μέρος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα, συγκάλεσε για αύριο στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τις σημερινές εξαγγελίες τόσο του εκπροσώπου της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ, με την έγκριση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του καθεστώτος σε μέρος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αναστασιάδης, σε μια πρώτη και άμεση αντίδραση, έδωσε οδηγίες όπως:

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τις εξελίξεις, κάτι που έχει ήδη γίνει.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ προς ενημέρωση για τις εξαγγελίες, ενόψει και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ.

Στις 4 μ.μ. σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει για τις νέες εξαγγελίες, τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στις 5 μ.μ. ο Υπουργός Εξωτερικών προβεί σε ενημέρωση προς τους Πρέσβεις των 26 κρατών μελών της ΕΕ.