Etihad και TUI δημιουργούν έναν ισχυρό ευρωπαϊκό αεροπορικό παίκτη

Etihad και TUI δημιουργούν έναν ισχυρό ευρωπαϊκό αεροπορικό παίκτη
epa02254746 A undated handout image provided by Airbus of a Etihad Airways wide-body A330-200F cargo airplane. Airbus and the national airline of the United Arab Emirates and Airbus have celebrated the carriers status as the launch customer for the worldís newest freighter aircraft, the wide-body A330-200F, at a ceremony at the Farnborough International Airshow, 20 July 2010. Following the Paris Le Bourget 2007 order the aircraft will enter service with Etihadís cargo business, Etihad Crystal Cargo in September in 2010. EPA/HERVE GOUSSE/HO EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo:

Εγκρίθηκε η πρόταση της κοινοπραξίας από την EAG. Αναμένεται η έγκριση των ρυθμιστικών φορέων.

Στη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Αεροπορικού Ομίλου προχωρούν από κοινού η Etihad Aviation Group (EAG) και η TUI, μέσω του συνδυασμού του στόλου της δεύτερης με τις τουριστικές δραστηριότητες της Air Berlin που ανήκει στην πρώτη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το διοικητικό συμβούλιο της Etihad Aviation Group (EAG) ενέκρινε την πρόταση με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Αεροπορικού Ομίλου σε κοινοπραξία με την TUI AG, η οποία θα αποτελείται από ένα στόλο περίπου 60 αεροσκαφών, προσφέροντας χωρητικότητα 15 εκατ. θέσεων ετησίως, βασισμένη στην απ’ ευθείας διασύνδεση βασικών Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών. Η δημιουργία του υπόκειται σε έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς αερομεταφορών και αντιμονοπωλιακών αρχών.

Η σχεδιαζόμενη πράξη συμπεριλαμβάνει μια συμφωνία για τη θυγατρική του EAG, Etihad Investment Holding Company LLC (Etihad) προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο 49,8%, από την Airberlin, θυγατρική αεροπορική εταιρεία της ΝΙΚΗ Luftfahrt GmbH. Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Etihad θα καταβάλει άμεσα το μερίδιο της στη ΝΙΚΗ για το νέο Ευρωπαϊκό Αεροπορικό Όμιλο και πλέον δε θα ελέγχει, ή θα είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ΝΙΚΗ. Η TUI θα συμβάλει στην κοινοπραξία μέσω της θυγατρική της TUIfly GmbH, προσφέροντας 14 αεροσκάφη τα οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν η TUIfly για την Airberlin στο πλαίσιο μιας συμφωνίας πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών.

Η TUI AG θα κατέχει το 24,8% των μετοχών στην κοινοπραξία, με την Etihad να κατέχει το 25% των μετοχών. Το υπόλοιπο 50,2% θα παραμείνει στην κατοχή του ιδιωτικού ιδρύματος ΝΙΚΗ Privatstiftung.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Αεροπορικός όμιλος θα εδρεύει στη Βιέννη, με προγραμματισμένη εκκίνηση εργασιών τον Απρίλιο του 2017, συγκεκριμένα κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, εξυπηρετώντας ένα ευρύ δίκτυο προορισμών από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία (Ανόβερο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Μπάντεν-Μπάντεν, το Αμβούργο, Βασιλεία και τη Βιέννη). Στους βασικούς προορισμούς θα συμπεριλαμβάνονται οι Βαλεαρίδες, Κανάριοι Νήσοι, η ηπειρωτική Ισπανία και η Ελλάδα.