Η Etihad βελτιώνει τον ύπνο των επιβατών της

Η Etihad βελτιώνει τον ύπνο των επιβατών της

Η αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα για τις μακρινές πτήσεις, σε συνεργασία με την COCO-MAT.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ένα νέο πρόγραμμα για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων.

Βασικό μέρος της πρωτοβουλίας της Etihad Airways για τον ύπνο είναι η παρουσίαση πολυτελών και φτιαγμένων από φυσικά υλικά κλινοσκεπασμάτων στην καμπίνα Diamond First. Η ελληνική εταιρεία COCO-MAT που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων ύπνου φτιαγμένων από βιώσιμα υλικά, έχει σχεδιάσει ένα αποκλειστικό στρώμα ύπνου πολλαπλών επιπέδων για τις σουίτες της καμπίνας Diamond First.

Το ειδικό αυτό στρώμα έχει κατασκευαστεί από εκχύλισμα δέντρου Hevea, ένα υγιές εναλλακτικό συστατικό που αντικαθιστά το υλικό που περιέχουν τα στρώματα με βάση το πετρέλαιο.

Διαβάστε ακόμη: Η Etihad «ανοίγει τα φτερά» της

Το νέο σετ κλινοσκεπασμάτων περιλαμβάνει σεντόνι από 100% βαμβάκι και ένα μεγάλο πουπουλένιο πάπλωμα καθώς και μαξιλάρι. Η Eithad Airways είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο που παρέχει αυτό το κατά παραγγελία προϊόν.

Η αεροπορική σκοπεύει να ενισχύσει την εμπειρία του ύπνου εστιάζοντας στις αισθήσεις της αφής, της όρασης, της ακοής, της όσφρησης και της γεύσης. Τα σκεπάσματα από εκλεκτό βαμβάκι Heather Grey, το μοναδικό άρωμα του μαξιλαριού, το λαδάκι σε παλμικά σημεία και η επιλογή προϊόντων περιποίησης Bergamote 22 της Le Labo από τη Νέα Υόρκη, αποτελούν τις παροχές ύπνου της καμπίνας Diamond First.

Υψηλής ποιότητας παπλώματα, κουβέρτες και μαξιλάρια παρέχονται στην καμπίνα Pearl Business και αντίστοιχα στην καμπίνα Coral Economy μαζί με τα μοναδικά σετ ταξιδιού, που είναι διαθέσιμα σε όλες τις θέσεις.

Για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τους ήχους της καμπίνας, η Etihad Airways παρέχει και στις τρεις θέσεις ακουστικά μείωσης θορύβου. Επιπλέον, για την εξουδετέρωση του έντονου φωτός όλες οι καμπίνες διαθέτουν προηγμένα συστήματα ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Και στις τρεις θέσεις θα προσφέρονται ανέσεις που συναντά κανείς συνήθως στον χώρο του σπιτιού του, όπως μία ζεστή σοκολάτα ή ένα τσάι βοτάνων πριν τον ύπνο. Στην καμπίνα Diamond First θα προσφέρονται τσάι από χαμομήλι και μία επιλογή ροφημάτων βύνης που έρχονται να προστεθούν στην ευρεία ποικιλία των διαθέσιμων ποτών ως μέρος της εμπειρίας ύπνου.

Η Etihad Airways έχει δεχθεί την καθοδήγηση των ειδικών του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχιατρικής και Νευρολογίας για θέματα υγιεινής ύπνου και ευεξίας κατά τη διάρκεια της πτήσης και έχει αναπτύξει  εκτενείς κατευθυντήριες γραμμές για τον ύπνο κατά τη διάρκεια πτήσης.

Οι γραμμές αυτές έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους επιβάτες της αεροπορικής ως αποτέλεσμα κλινικών μελετών που έχουν διενεργηθεί από το Αμερικανικό Κέντρο Ψυχιατρικής και Νευρολογίας σε ασθενείς που παρουσίασαν επιδράσεις που σχετίστηκαν με την πολύωρη πτήση.

Ο Peter Baumgartner, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «’Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως ένας καλός ύπνος τη νύχτα ωφελεί την υγεία, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό σε μία πτήση μακρινής απόστασης».

Ο Δρ. Yousef Abou Allaban, Γενικός Διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχολογίας και Νευρολογίας, σχολίασε: «Είναι ενθαρρυντικό πως υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία η οποία επενδύει και θεωρεί σημαντική τη μελέτη για τον ύπνο σε πτήσεις μακρινών δρομολογίων. Η Etihad Airways μας προσέγγισε κατανοώντας πλήρως πως ο ύπνος δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά μία φυσική ανάγκη που επηρεάζει όλους τους επιβάτες σε κάθε επίπεδο του ταξιδιού».