Έτοιμοι για ποδοσφαιρικό Grexit Τσίπρας και Κοντονής;

Έτοιμοι για ποδοσφαιρικό Grexit Τσίπρας και Κοντονής;
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης για τον αθλητισμό, Sportexpo Marathon 2016, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υφυπουργό αθλητισμού "να μην κάνει βήμα πίσω".

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε δύο μηνύματα του στον λογαριασμό του στο Τwitter, ζήτησε από τον κ. Κοντονή “να μην κάνει βήμα πίσω”. “Ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες”, τονίζει.

Τα δύο tweets του πρωθυπουργού είναι τα εξής: “Συνάντησα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σ. Κοντονή, και με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου”. “Του ζήτησα να μην κάνει βήμα πίσω. Ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες”.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Σταύρος Κοντονής υποδέχτηκε τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και συζήτησαν μεταξύ άλλων για την απόφαση διακοπής της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, χωρίς να καταλήξουν κάπου. Οι άνθρωποι των διεθνών ομοσπονδιών ζήτησαν από τον υπουργό να άρει την απόφασή του, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε απόφαση αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Επιπλέον ο Σταύρος Κοντονής διέψευσε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού “grexit”, την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ που κίνησε τη σχετική διαδικασία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ακόμη ότι στη συνάντηση η ΕΠΟ του πρότεινε να πάρει πίσω την απόφαση ματαίωσης του κυπέλλου και η ίδια η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΝΔ: Η κυβέρνηση να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αποφύγει το Grexit

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, συναντήθηκε την Παρασκευή με εκπροσώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και την απειλή αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Παρά τις αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν σε επιμέρους ζητήματα, κοινός γνώμονας της συζήτησης ήταν η βούληση για την πρόοδο του ποδοσφαίρου.

Μετά τη συνάντηση η κυρία Καραμανλή έκανε την εξής δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αταλάντευτα υπέρ της διαφάνειας και της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι υπέρ της διάλυσής του. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού – ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις του – με αποσπασματικές και σπασμωδικές ενέργειες προχώρησε στη ματαίωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου. Χωρίς οργανωμένο σχέδιο και με επικοινωνιακού χαρακτήρα στοχεύσεις.

Η οργανωμένη προσπάθεια για την εξυγίανση και πρόοδο του ποδοσφαίρου, προϋποθέτει την ειλικρινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, χωρίς αποκλεισμούς.

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να διασφαλισθεί και για αυτό καλούμε τον κ. Κοντονή να κάνει ό,τι απαιτείται για την αποτροπή του grexit.

Ας συνειδητοποιήσει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και για την ευρύτερη κοινωνική ζωή του τόπου».