Έτοιμος ο νέος εκλογικός νόμος – Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Τ. Θεοδωρικάκου

Έτοιμος ο νέος εκλογικός νόμος – Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Τ. Θεοδωρικάκου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) ενημερώνεται από τον ΥΠΕΣ Τάκη Θεοδωρικάκο (Α) για την εξέλιξη της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών και κυρίως αυτής στην Εύβοια, στη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Το σχέδιο νόμου θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ουάσινγκτον.

Ο νέος εκλογικός νόμος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Στη διάρκεια της περίπου μίας ώρας συνάντησης, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών που απαιτούν άμεση ρύθμιση. Επίσης, εξετάστηκαν λεπτομέρειες του εκλογικού νόμου ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να τρέξουν πολύ γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες.

Το σχέδιο νόμου θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με εντολή του κ. Μητσοτάκη τις επαφές με τα κόμματα, για τον εκλογικό νόμο, θα τις αναλάβουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είχε τονίσει πως εντός του Ιανουαρίου θα έλθει στη Βουλή νέος εκλογικός νόμος, που θα επαναφέρει το μπόνους των εδρών, το οποίο θα είναι κλιμακωτό και θα έχει ως στόχο σταθερές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν στις τελευταίες εκλογές είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική, μόνο μία συμμαχία Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφάλιζε πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν θα επρόκειτο, άραγε, για αλλοίωση και παρτου αμόρφωση της ψήφου που μόλις είχαν δώσει;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως «η ισχυρή εντολή πρέπει να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση».