Αίτηση πτώχευσης για το fund Greylock- Είχε εμπλακεί στο PSI

Αίτηση πτώχευσης για το fund Greylock- Είχε εμπλακεί στο PSI
Photo: pixabay.com
Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Hans Hume, στοιχηματίζει σε προβληματικό κρατικό χρέος, από την Ελλάδα και τον Λίβανο έως τη Βενεζουέλα.

Αίτηση για πτώχευση υπέβαλε η Greylock Capital Associates στη Νέα Υόρκη, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τα κόστη εν μέσω απόσυρσης κεφαλαίων.

Η διαδικασία του Άρθρου 11 θα επιτρέψει στην Greylock να τερματίσει το leasing στη Madison Avenue στο Μανχάταν, το οποίο κοστίζει 100.000 δολάρια τον μήνα, σύμφωνα με τα έγγραφα με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου, που έχουν υπογραφεί από τον CFO David Steltzer.

Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του hedge fund αναδυόμενων αγορών -τα οποία υποχώρησαν κατά το ήμισυ- θα μειωθούν κατά 100 εκατ. δολάρια μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς η εταιρεία κατέγραψε τρία χρόνια ζημιών, σύμφωνα με την αίτηση.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 9 άτομα και βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εναπομείναντες μεγάλους επενδυτές της, με την πεποίθηση ότι η επιχείρηση μπορεί «να αναδιοργανωθεί και να συνεχίσει» μετά την πτώχευση.

Η Greylock, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Hans Hume, είναι γνωστή ότι στοιχηματίζει σε προβληματικό κρατικό χρέος, από τον Λίβανο και τη Βενεζουέλα έως την Ελλάδα -ήταν ένα από τα funds που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για το PSI.