Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία ρούχων J Crew

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία ρούχων J Crew
Η επιχείρηση, με έδρα τη Ν. Υόρκη και με ρούχα που κατά καιρούς έχει φορέσει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, γίνεται η πρώτη μεγάλη επιχείρηση λιανικής πώλησης ρούχων που δέχεται τέτοιο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις πτώχευσης υπέβαλε ο αμερικανικός όμιλος μόδας J Crew. Σύμφωνα με τους Financial Times, γίνεται η πρώτη μεγάλη επιχείρηση λιανικής πώλησης ρούχων που δέχεται τέτοιο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη και με ρούχα που κατά καιρούς έχει φορέσει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η μητρική της Chinos Holdings έχει υποβάλει αίτηση προκειμένου να της χορηγηθεί προστασία βάσει του Chapter 11 (πτωχευτική διαδικασία των ΗΠΑ).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, η J Crew δήλωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της για μετατροπή χρέους αξίας 1,5 δισ. δολαρίων σε ίδια κεφάλαια. Ανέφερε επίσης, ότι έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. δολαρίων, καθώς θα συνεχίζεται η διαδικασία πτώχευσης. Επίσης, θα διατηρήσει τη μάρκα Madewell.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα, αν και ο τελικός αριθμός που σκοπεύει να κλείσει δεν έχει ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με άνθρωπο που έχει γνώση του θέματος.

H αλυσίδα ρούχων που υπέβαλε την αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια, έχει χρέος ύψους 1,65 δισ. δολαρίων.